Aksesuvarlar

Flowo 21. yüzyılın modern daktilosu

Geçmişin ikonik yazı aracı daktilo kullanımdan kalktı gibi ancak daktilonun fonksiyonuna olan gereksinim ortadan kalkmıyor. Bugünden bakıldığında basit bir araç gibi görünse de sadece yazı yazmaya odaklı olması ve sağladığı konsantrasyonu inkar etmek olanaksız. Bu nedenle bugün de daktilo benzeri teknolojik ürünler hala tasarlanmaya devam ediyor.

DigitAlem’de daha önce bir dijital cep daktilosu ve bir tablete kablosuz bağlantı üzerinden bağlanan gerçek tuşlu Bluetooth daktilo klavye haberlerini yayınlamıştık. Sadece yazı yazmak ve yazıları düzeltmek için tasarlanmış olan Flowo modern daktilo QWERT dizilimli tuş takımından ve silindirik yapıda bir ekrandan oluşuyor. Yazı yazdıkça silindir ekran otomatik olarak dönerek ilerliyor. Gerektiğinde silindir ileri veya geri döndürülerek tıpkı klasik bir daktiloda olduğu gibi yazı incelenebiliyor.

Günümüzün çeşitli uygulamalarıyla internete bağlı ve büyük ekranlı cihazlarının tersine Flowo sadece bir şeyi yapmaya ama bu şeyi en iyi şekilde yapmaya odaklanıyor: Yazı yazmak. Cihazda mekanik daktilo tuşların yerini arka aydınlatmalı tuşlar ve kağıdın yerini de elektronik mürekkep teknolojisine sahip silindir şeklinde bir ekran almış.

Flowo ile yazı yazmaya başladığınıza yazılar silindirik ekranda gerçek zamanlı olarak görünüyor. Yazı silindirinin sol tarafındaki kafa çevrilerek cihazın menüsünde dolaşabilirsiniz. Bu menüde yeni belge oluşturma, belgeyi kaydetme, mevcut bir belgeyi açma gibi seçenekler bulunuyor. Silindirin sağ tarafındaki kafa ise yazıyı ileri veya geri hareket ettirmeye yarıyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 95

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir