Aksesuvarlar

Kalem ile not alma özelliği sunan klavye

Akıllı telefonlar hayatımıza girdikten sonra kağıt kalem ile not alma işlemi az kullanılır oldu. Ancak not alma işlemi iş ve özel hayatımızın bir parçası olmaya devam ediyor. Bazı kullanıcılar da hâlâ kalem ile not almayı tercih ediyor. Bilimsel olarak da yazarak not almak daha akılda kalıcı.

Bu davranış tarzını teknoloji ile birleştirme üzerine düşünen tasarımcı Jeong Woo Kim, konsept bir klavye aksesuvarı geliştirmiş. Woo Kim’in, klavyenin nümerik tuşlarının bulunduğu bölümü bir kapak şeklinde gerçekleştirdiği tasarımda kapak kaldırıldığında dijital bir not alanı ortaya çıkıyor.

Kapaklı kısım geleneksel klavye tarzında kullanılırken alışılmış nümerik tuş görevini görüyor. Deri malzemeden üretilmiş bu kapak kaldırıldığında ise kalem ile not alabileceğiniz bir bölüm dereye giriyor.

Yapılan araştırmalara göre bilgisayar başında çalışan kişilerin yüzde 98’i not alıyor. Bu kullanıcıların yüzde 70’i ayrı şekilde not almanın rahat olmadığını ifade ederken yüzde 34’lük kesim de bu durumun çalışılan ortamda karışıklığa neden olduğunu, alınan notların kaybolduğunu vs savunuyor.

Bunları göz önünde tutan tasarımcı, Ouverture not alma özelliğini geliştirerek bu zorlukları aşmayı hedeflemiş. Ouverture klavye üzerinde not alma özelliği sayesinde kalem ile yazılan notlar görüntü olarak kaydedilebiliyor, daha sonra istenirse yazıya çevrilebiliyor ve diğer kullanıcılarla kolaylıkla paylaşılabiliyor.

Manyetik bir kalem eşliğinde gelen Ouverture not alma aksesuvarı sayesinde bilgisayarda çalışırken haricen kağıt ve kalem ihtiyacı ortadan kalkıyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 95

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir