Aksesuvarlar

Yağmuru arıtarak içme suyu halinde depolayan şemsiye

Normal şartlar altında yağmur suyunu içebilirsiniz. Ancak günümüz koşullarında yağmur suyunun temizliğinin garantisi olmadığından bu riski kimse almak istemez. Bir Türk öğrencinin tasarladığı şemsiye, yağmur suyunu arıtarak temiz bir şekilde sapında biriktiriyor.

Volkan Uğurel’in tasarladığı şemsiyenin sap kısmına entegre edilen filtre sistemi yağmur suyunu arıtıyor ve böylece biriken temiz yağmur istenirse içilebiliyor ve başka bir alanda kullanılabiliyor.

Yağmur suyunu arıtan şemsiye tasarımında üç seviyeli bir filtre bulunuyor. İlk filtreyi, şemsiyenin üst kısmında yer alan ve yağmur suyundaki istenmeyen partikülleri eleyen metal bir ağ oluşturuyor. Şemsiyenin sap kısmının üst bölümünde ise değiştirilebilir bir biçimde tasarlanan karbon filtre ile diyafram şeklinde bir filtre bulunuyor. Bu filtre yağmur suyundaki organik kimyasalların yanı sıra kötü koku ve tat etkilerini de rotadan kaldırıyor.

Filtreleme işlemi tamamlandığında, elde edilen içilebilir kalitedeki bu arıtılmış yağmur suyu şemsiyenin sapındaki 200 ml kapasiteli bölümde depolanıyor. Bu kısma dilediğiniz takdirde standart ağza sahip bir su şişesi de takılabiliyor ve yağmurun yoğun olduğu zamanlarda aha fazla arıtılmış su elde edilebiliyor.

Şemsiyeyi geliştiren Volkan Uğurel, tasarım şekli nedeniyle Nonagon (dokuzgen) olarak adlandırdığı üründe Nonagon Infinity isimli müzik albümünden esinlenmiş. Son şarkısının ilk şarkıya bağlanarak başa sarması sayesinde teorik olarak albümü sonsuza kadar dinlemeniz mümkün.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 95

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir