Aksesuvarlar

Dünyanın Braille alfabeli ilk akıllı saati Dot Watch

Braille alfabeli akıllı saatBraille alfabesi uzun bir zamandır görme engellilerin iletişimi için son derece önemli bir role sahip. Braille sadece bir iletişim dili değil aynı zamanda bir kod sistemi. Braille alfabesi ile ilgili olarak çeşitli ürünler tasarlanmış durumda fakat bunların hepsi de hayata tam olarak geçirilebilmiş değil.

Braille saatDot Watch olarak adlandırılan Braille akıllı saat görme engeli bir insanın çok kolay ve rahatlıkla kullanabileceği bir ürün. Birkaç sene öncesine dayanan bu konsept halihazırda ödüller de kazanmıştı. Ve biz de 2015 senesindeki bu konseptin haberini yayınlamıştık. Çoğu kişinin beklediği ürün olan Braille akıllı saat artık güzel tasarımı ve işlevselliği ile gerçek bir ürün olarak karşımızda.

Braille alfabeli saatDigitAlem internet sitemizde Braille alfabesi ile etiket yazma cihazı ve görme engelliler için Braille alfabeli tablet gibi Braille sistemi ile tasarlanmış ürünleri daha önce haberleştirmiştik. Bu alandaki en son ürün de görme engelliler için geliştirilen Braille Smartwatch akıllı saat.

Ürün dünyanın ilk Braille alfabeli akıllı saati iddiası ile tanıtılmış. Yeni ürünün kendine özgü olmasının nedeni dünyanın ilk mekanik Braille akıllı saati olması. Dot Watch Braille akıllı saatte kullanıcı etkileşimini dört hücreli eşsiz ekran sağlıyor. Ayrıca akıllı saatin iki yanında dokunmatik sensörler de bulunuyor.

Braille akıllı saatÜrün, günümüzde çok sayıda görme engelli insan olmasına rağmen yeterince sayıda ürün olmaması gerçeği temelinde geliştirilmiş. Araştırmaya göre, görme engelli insanların yüzde 95’i kaynakların çok pahalı olması ya da bu teknoloji geçmişte kalmış düşüncesi ile Braille alfabesini öğrenmekten vazgeçiyor.

Sadece 29 gram ağırlığındaki Dot Watch akıllı saat dünyanın en küçük Braille hücre teknolojisini içeriyor. Bluetooth üzerinden akıllı telefona bağlanan Dot Watch ile gelen aramalardan da haberdar olabiliyorsunuz. Telefona mesaj geldiğinde ise mesaj Braille alfabesine çevriliyor ve akıllı saat üzerinden kullanıcıya iletiliyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 95

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir