Aksesuvarlar

Project Ara akıllı telefon modülleri gün yüzüne çıkıyor

Project Ara telefon modülleriGoogle’ın Project Ara modüler akıllı telefonunun detayları ve prototiplerinin ardından ilk bileşenleri de ortaya çıkmaya başladı.

Project Ara ekran modülüInnoLux ekran modülü
Project Ara modüler telefonun ekran bileşenleri üzerine çalışan InnoLux firmasının ilk ürünü 4.5 inç büyüklüğünde ve 720p çözünürlüklü 326 PPI özellikli. IPS teknolojisi üzerine yapılandırılan ekran modülünde Gorilla Glass 3 koruma özelliği ve ses ayar tuşlarının yanı sıra FPC sensörleri ve mikrofon da bulunuyor.

Haziran/temmuz dönemine kadar 50 bin ünite ekran modülü üretmeyi hedefleyen InnoLux’ün bir sonraki modüler ekran bileşeni 5 inç boyutlarında olacak.

Project Ara bellek modülü

Kingston ve Phison bellek modülleri
Akıllı telefonlar için flash bellekler üreten Phison firması Project Ara telefon bileşenleri için Kingston ile işbirliği yapıyor. Firmanın ürettiği ilk bellek modüleri 64 GB ve 128 GB kapasiteye sahip. Project Ara modüler telefon için üretilen bu bellek modülleri eMMC yerine UFS (Universal Flash Storage) üzerine yapılandırılmış. Bu bellek modüllerinin seri üretimine 2016 yılı ilk çeyreğinde başlanacak.

Project Ara kamera modülleriToshiba kamera modülleri
Toshiba önce basit bir kamera modülü üzerine çalışıyordu ancak şimdi hedefini aynı modülü içerisinde kablosuz şarj fonksiyonu, TransferJet, NFC ve harici hafızaya yer verecek şekilde genişletti. Toshiba’nın ilk Project Ara kamera modülü 5 megapiksellik bir sensör içerecek. Bir sonraki kamera modülünün ise 13 megapiksel olması planlanıyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 95

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir