Otomobiller

Botanik otobüs İstanbul’da trafiğe çıkıyor

İETT tarafından tasarlanan Botobüs botanik otobüs bitkileri ile fotosentez yaparak karbon emisyonunu azaltıyor. Aynı zamanda otobüs çatısını güneş ışınlarına direkt maruz bırakmadığı için enerjiden tasarruf sağlıyor ve klima performansını artırıyor.

Botanik otobüs Botobüs

Botobüs adını taşıyan botanik otobüs üstündeki bahçesiyle trafiğe çıktı. Özellikle yaz aylarında otobüsün iç sıcaklığında tasarruf eden Botobüs, İstanbul’un çeşitli hatlarında yolcu taşıyacak. BOTOBÜS ilk olarak 87 Edirnekapı-Taksim hattında hizmet verecek.

Botanik otobüs Botobüs ile boşa akan klima suyu da değerlendirilerek ekolojik çatıdaki bitkiler sulanmış oluyor. Botobüs’te bulunan bitkiler ise yaz-kış canlı kalabilen bitkilerden seçilmiş. Böylece İstanbullular’ın gezici bir bahçe ile hem estetik hem de çevreci bir yolculuk yapma keyfi yaşamaları amaçlanıyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 6

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir