Otomobiller

Nesiller boyu eskimeyen tamamen ahşap otomobil

Önümüzdeki günlerde Milano’da düzenlenecek olan Milano Tasarım Haftası’nda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak olan Toyota Setsuna tamamen ahşap malzeme kullanılarak üretilmiş olmasıyla dikkat çekiyor.

Toyota ahşap otomobil

Toyota ahşap otomobil
Malzeme olarak sedir ağacı ve huş ağacının kullanıldığı ve geleneksel Japon marangozluk tekniği ile üretilen Toyota Setsuna ahşap otomobilde metal veya vida bulunmuyor. Ahşap otomobil bu haliyle sadece bir arabadan ziyade bir sanat eseri ve işçilik sembolü.

Toyota Setsuna

Toyota’ya göre Setsuna ahşap otomobil kullanıcıların sadece kendilerinin değil dayanıklı yapısı sayesinde babadan oğula geçerek nesiller boyu kullanılabilecek bir araç konsepti. Ahşabın karakterinin rutubet ve sıcaklığa göre zamanla değişim geçirmesi ve iyi bakılması tahta otomobilin ömrü üzerinde direkt etki eden faktörler.

Ahşap otomobil

100 sene zaman kadranı
Böylelikle Toyota Setsuna ahşap otomobil kullanıldığı süreç içerisinde sahiplerinin kişiliklerini ve yaşam tarzlarından izleri de yansıtacak. Bu süreci takip etmek için de ahşap otomobilde 100 senelik bir zaman sayacı içeren bir kadrana da yer verilmiş. Bu sayede ilerleyen zaman içerisinde arabanın yaşı da takip edilebilecek.

Zamana meydan okuyan tüm bu özellikleri ve karakteristiği ile Toyota Setsuna ahşap otomobil günümüzün tüketim toplumunun alışkanlıklarına da bir yeni bir bakış getiriyor.

Toyota Setsuna ahşap otomobil

Toyota Setsuna ahşap otomobil medya sunumunun ardından 12 Nisan tarihinde Milano Tasarım Haftası çerçevesinde otomobil meraklılarının beğenisine sunulacak.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 6

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir