Sağlıklı Yaşam

Bu akıllı tuvalet sindirim sistemi rahatsızlıklarını tespit ediyor

Akıllı TuvaletBirçok gastroenterolog için bir hastanın dışkısını analiz ederek kişinin bağırsak sağlığı hakkında fikir sahibi olmak ve çeşitli rahatsızlıkları tespit edebilmek mümkün. Duke Universitesi’nde (ABD) geliştirilen yeni bir teknoloji, bir akıllı tuvalet tasarımı içerisinde bu işlemlerin birçok adımını otomatik olarak gerçekleştirerek sanal zeka yardımı ile dışkı analizi yapabiliyor.

Dışkı analizi, bağırsaklarda bulunan bakterilerin yapısını anlamaya yardımcı olduğundan çeşitli çalışmalarla akıllı tuvalet tasarımları geliştirilmeye çalışılıyor. Duke Üniversitesi tarafından geliştirilen akıllı tuvalet teknolojisi mevcut tuvaletlere eklenerek kullanılabiliyor. Birbirinden farklı 3.000’in üzerinde örneğin verisine dayanan sanal zeka algoritması mevcut dışkıyı analiz ederek yüzde 85 oranında doğru teşhis koyabiliyor.

Akıllı Tuvalet TeknolojisiKullanıcıların herhangi bir ekstra işlem yapmalarına gerek kalmadan sadece sifonu çekerek bu analizi gerçekleştirebileceklerini ifade eden araştırma şefi Sonia Grego sözlerine şöyle devam etti: “Geliştirdiğimiz akıllı tuvalet tasarımı özellikle şikayetlerini ifade edemeyecek olan hastalar açısından oldukça faydalı olacaktır.”

Kaynak: Duke Üniversitesi

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 3

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir