Dizüstü Bilgisayarlar

Her özelliği kişiselleştirilebilen Framework modüler dizüstü bilgisayar

Modüler dizüstü bilgisayarKaliforniya merkezli bir startup olan Framework kolayca özelleştirilebilen, güncellenebilen ve parçaları değiştirilerek tamir edilebilen kaliteli ürünler sunmayı amaçlayan bir kuruluş. Firmanın yeni duyurduğu 13.5 inç ekranlı dizüstü bilgisayar tüm bu özellikleri kullanıcıya vaat ediyor.

Bir süre önce modüler dizüstü bilgisayar fikri oldukça yaygındı. Cihazlarını kolayca kişiselleştirebilmek ya da parçalarını sorunsuzca değiştirebilmek fikri bilgisayar sahiplerini heyecanlandırmıştı. Ancak dizüstü bilgisayarların giderek daha ince ve güçlü hale gelmeleri modüler laptop üretimini oldukça zor hale getirdi.

Modüler laptopFramework dizüstü bilgisayar güncelleme, özelleştirme ve tamir edebilme özelliklerini tam anlamıyla sunma amacıyla tasarlanan bir ürün. Serinin en temel modelinin ise 13.5 inç 2,256 x 1,504 piksel çözünürlüklü ekrana, 11. nesil Intel Core işlemciye, 64 GB DDR4 RAM belleğe ve 4 TB veya daha üzeri Gen 4 NVMe veri depolama kapasitesine sahip olması bekleniyor.

Cihazın yüzde 50 geri dönüşüm alüminyum malzemeden üretilmiş gövdesi tuş aralığı 1.5 mm düşük profilli bir klavye tasarımına ve Wi-Fi 6 ile 1080p web kameraya sahip. Üretici firma laptopun tüm gövdesinde ortalama yüzde 30 civarında geri dönüşümlü plastik malzeme kullanmayı hedefliyor.

Framework modüler bilgisayarAna kartı tamamen çıkartılabilir olan Framework modüler dizüstü bilgisayarın giriş yuvaları da kullanıcının tercihlerine göre düzenlenebiliyor. Batarya, ekran, klavye ve diğer özellikleri kullanıcıya göre şekillendirilebilen modüler Framework laptopun QR kod sistemi sayesinde kullanıcılar web sitesinden tüm değişebilir ve eklenebilir parçaları kolaylıkla görebiliyor olacaklar.

1.3 kg ağırlığa sahip olması beklenen Framework modüler dizüstü bilgisayar ön konfigürasyonlu çeşitli modeller halinde piyasaya sunulacak. Tüm modeller Windows 10 Home veya Pro işletm sistemlerinin sahip olacak. Ayrıca cihazı tamamen kendi beğenilerine göre şekillendirmek isteyen bilgisayar meraklıları için de bir kendin-tasarla seçeneği sunulacak.

Kısa bir süre içerisinde ön siparişleri alınmaya başlayacak olan Framework modüler dizüstü bilgisayarın ürün teslimatının da yaz aylarında başlaması bekleniyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 19

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir