Aksesuvarlar

Projektör özellikli akıllı saat ile dokunmatik ekran kolunuzda

Carnegie Mellon Üniversitesi ve ASU Tech araştırmacıları türünün ilk örneği olan ve kullanıcının kolunu dokunmatik ekrana dönüştüren projeksiyon özellikli akıllı saat modelini tanıttılar.

LumiWatch projektörlü akıllı saat kullanıcının koluna interaktif bir yüzey oluşturarak deri üzerinde oluşan dokunmatik görüntüde parmak hareketleri ile işaretleme ve kaydırma işlemleri yapılmasını sağlıyor. Kullanıcı kaydırma işlemi ile akıllı saati açabiliyor ve görüntüyü kolunda oluşturuyor.

Projeksiyon özellikli akıllı saat kullanıcının kolu veya avuç içinde deri üzerinde 40 santimetre karelik bir dokunmatik ekran oluşturuyor. Bu alan normal bir akıllı saatin ekranına göre 5 kat daha büyük bir kullanım alanı sunuyor.

Bir mantıksal çevrim kartı, projeksiyon özelliği, derinlik sensörü ve batarya içeren akıllı saatin projektörü kırmızı, mavi ve yeşil olmak üzere üç ana renkte lazer kullanarak gün ışığında da rahatlıkla görülebilecek parlaklıkta bir görüntü oluşturuyor.

Projeksiyon özellikli LumiWatch projektörlü akıllı saat 15 lümen projeksiyona, 2D parmak hareketi sensörüne, Qualcomm 1.2 Ghz dört çekirdek işlemciye, 768MB RAM belleğe, 4GB flash belleğe ve 740 mAh lityum iyon pile sahip. Bluetooth ve Wi-Fi kablosuz bağlantı desteği sunan projektörlü akıllı saat Android 5.1 işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

Projektörlü akıllı saat ile bir saatin üzerinde bir süre projeksiyon görüntüsü kullanılabiliyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 95

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir