Telefon Uygulamaları

Google Maps’e tekerlekli sandalye erişim noktaları eklendi

Google Maps haritalarında tekerlekli sandalye kullanıcılarının izleyeceği rotalarda erişilebilir noktalar seçenek olarak eklendi.

Böylelikle tekerlekli sandalye ve benzeri yardımcı araçlar kullananların izleyecekleri rotalarda bu noktalar yardımı ile daha kolay ve rahat hareket edebilmeleri amaçlanıyor.

Google’ın blog sitesinde yayınlanan haberle duyurulan bu özellik engellilerin halka açık alanlardaki tekerlekli sandalye rampaları ve asansörleri gibi yardımcı noktaları izleyecekleri rotalarda görebilmelerine olanak tanıyor.

Uygulama öncelikli olarak Londra, New York, Tokyo, Mexico City, Boston ve Sidney gibi önde gelen şehirlerde kullanılmaya başlıyor. Google ayrıca bu özelliği yaygınlaştırmak için toplu ulaşım firmaları ile işbirliğine açık olduğunu da duyurdu.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 20

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir