Robotlar

Engelliler için robot sandalye destekli duş kabini

Hastalık veya başka nedenlerle hareketleri bir şekilde kısıtlanmış insanlar için bakıcılar eşliğinde duş yapmak oldukça sıkıntılı bir durumdur. İsveç firması Robotics Care’in geliştirdiği Poseidon robotik duş sistemi engelli insanların kendi kendilerine duş alabilmelerini sağlıyor.

Poseidon duş kabininde bulunan ergonomik bir sandalye silindirik duş kabininden dışarı çıkarak kullanıcının tekerlekli sandalyesinden kendisini kolayca aktarmasını sağlıyor. Ardından duş kabininin içine giren sandalye buzlu cam kapıları otomatik olarak kapatıyor.

Duş kabinin içine güvenli şekilde yerleşen kullanıcı sugeçirmez kontrol birimi aracılığıyla 10 farklı delikten gelen suyun sıcaklığını ve basıncını ayarlayabiliyor. Suyun geldiği 10 delik kullanıcının vücudunun tüm bölgelerini temizleyecek şekilde yerleştirilmiş.

Duşun bitmesinin ardından sandalye kullanıcıyı tekrar dışarı çıkartıyor ve tekerlekli sandalyesine oturmasını sağlıyor. Böylelikle ıslak zeminlerde kayma sonucu düşme ve yaralanma gibi sıkıntıların önüne geçilmiş oluyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 5

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir