Sağlıklı Yaşam

Az miktarda egzersiz bile beynimize yararlı

Yapılan araştırmaların uzun vadeli egzersiz yapmak kişinin beynini olumlu olarak etkilediği zaten bilinen bir gerçekti. Bir Kanada üniversitesinde yapılan yeni bir araştırma ise 10 dakikalık bir aerobik faaliyetinin bile problem çözme ve odaklanma performansımızı geçici de olsa olumlu olarak etkiliyor.

Araştırmacılar bu araştırmalarında genç yaştaki deneklerin bir kısmını 10 dakika süresince sadece oturup dergi okuttular ve bir kısmına da kondisyon bisikletinde önce hafif sonra hareketli şekilde egzersiz yaptırdılar.

Bu okuma / egzersiz çalışmalarından sonra deneklerden her birinin kavramsal göz hareketleri gerektiren konularda reaksiyon süreleri ölçüldü. Bu ölçümler beynin karar verme gibi fonksiyonlardan sorumlu bölgeleri üzerine gerçekleştirildi.

Egzersiz yapan deneklerin anında gelişme sergilediklerine işaret eden araştırmacılar bu deneklerin tepkilerinin daha hassas ve reaksiyon sürelerinin egzersizden öncesine kıyasla 50 milisaniye daha kısa olduğunu ifade ediyorlar. Araştırmacılar bunun kısa bir süre gibi görülebileceğini ancak bazı durumlarda yüzde 14 performans artışına denk geldiğini vurgulandılar.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 3

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir