Evcil Hayvanlar

Çiğ et kedi ve köpekleriniz için zararlı olabilir

Köpek veya kedinizi çiğ et ile beslemenin tehlikeli olabileceği açıklandı. Çiğ et kaynaklı hayvan mamalarını inceleme altına alan Hollandalı araştırmacılar mikrop riskinin çok yüksek olduğu bulgusuna ulaştılar.

Evcil hayvanınızı kendileri için doğal olduğundan ya da vahşi atalarının yedikleri ile beslemek doğru görüneceğinden dolayı çiğ et ile besliyorsanız bir daha düşünün. Evcil hayvanların çiğ et ile beslenmesinin daha sağlıklı olduğuna dar inanışların çoğunlukla sistematik veriye dayanmadığına işaret eden araştırmacılar 35 farklı evcil hayvan mamasında 4 tip bakteri ve 2 tip paraziti araştırdılar.

Araştırma sonucunda bu tür yiyeceklerin sadece evcil hayvanlar için değil aynı zamanda insanlar ve çiftlik hayvanları için de risk doğurduğu sonucuna ulaşıldı. Araştırmayı yapanlar evcil hayvanların taze ve dondurulmamış çiğ et tabanlı beslenmenin sadece evcil hayvanlarda enfeksiyon ve hastalığa neden olabileceğine değil besi hayvanları ve insanlar için de tehlikeli olabileceğine işaret ediyorlar.

Öte yandan insanlar için hazırlanmış bu tür yiyeceklerde durumun o kadar olmadığı ifade edildi.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir