Robotlar

LG’nin yapay zekalı yeni hizmet robotları

LG, ticari olarak özellikle oteller, havaalanları ve süpermarketlerde kullanılmak üzere geliştirilen üç yeni konsept robotu piyasaya sürüyor. Bu yeni robotlar, LG’nin kendi alanında lider robotik teknolojilerini baz alan vizyonunu geleceğe taşıma konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.

Yapay zekalı yeni robotlar
LG’nin yeni CLOi (KLOH-ee olarak telaffuz ediliyor) robot markası çatısı altında olan “Serving Robot”, “Porter Robot” ve “Shopping Cart Robot”, yakın zamanda Kore’nin Incheon Uluslararası Havalimanı’nda başarılı deneme çalışmalarını tamamlayan “Airport Guide Robot” ve “Airport Cleaning Robot”’un izlerini takip ediyor.

Yapay zeka hizmet sektörüyle buluşuyor
“Serving Robot”, konuklara ve müşterilere otellerde ve havaalanı salonlarında hızlı ve verimli bir şekilde yiyecek içecek sunmayı amaçlıyor. Robot, yiyecek ya da içecekleri gün boyu teslim edebiliyor. Yerleşik raylı sistemi ile müşteriler tepsiyi kolaylıkla teslim alabiliyorlar. Teslimat onaylanmasıyla “Serving Robot” tek başına geri dönebiliyor.

Oteller için bagaj servis robotu
Konuk odalarına bagaj teslim için tasarlanan Porter Robot, otel konaklamasında yavaş servis ve uzun bekleme sürelerinin yol açabileceği rahatsızlığı en aza indiriyor. Porter Robot, ekspres check-in ve check-out hizmeti yapıp ödeme işlemlerini tamamlayabiliyor. Robot aynı zamanda, zaman sıkıntısı yaşayan misafirlerin hızlıca check-out yapmalarına ve bagajlarını dışarıda bekleyen arabaya hızlı bir şekilde teslim etmelerine imkan tanıyor.

Yapay zekalı alışveriş robotu
LG’nin Alışveriş Sepeti Robotu sayesinde, müşteriler robotun üzerinde barkod okuyucu yardımıyla ürünleri okutarak robotun ekranı üzerinde ürün fiyatlarını görüntüleyip, alışveriş listelerini gözden geçirebiliyorlar. Robot, alışveriş yapanları akıllı telefon uygulaması üzerinden seçtikleri ürünlere de yönlendirebiliyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 5

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir