Robotlar

Akıllı satranç seti ile sanal rakibiniz karşınızdaymış gibi oynayın

Satranç en eski oyunlardan bir tanesi. Günümüzde önce bilgisayar ortamında daha sonra akıllı telefonlarımızda bilgisayara veya sanal rakiplerimize karışı satranç oynayabiliyoruz. Ancak bir satranç tahtasını başındaki oyunun keyfi bambaşkadır. Bir Kickstarter projesi olarak geliştirilen Square Off akıllı satranç seti uygulama üzerinden gelen hamleleri fiziksel bir satranç tahtası üzerinde hareketlendirerek kullanıcıya bu keyfi yaşatmayı amaçlıyor.

Akıllı satranç seti

Satranç meraklılarına adeta karşısında bir gerçek bir rakip varmış gibi satranç tahtası üzerinde oynama imkanı sunan Square Off akıllı satranç seti ile sanal zeka sistemine veya online bir rakibe karşı oynayabiliyorsunuz.

Square Off akıllı satranç sisteminde rakibin taşları uygulama üzerinden gelen komutlarla kendi kendine hareket ediyor. Sistemin arkasında, iki eksenli bir robot kol yer alıyor. Bu kola bağlı manyetik bir kafa satranç taşlarının hareket etmesini sağlıyor. Sistem taşlar birbirine çarpmayacak şekilde birbirlerinin çevresinden dolaşarak uygun hareket edecek şekilde programlanmış.

Akıllı satranç tahtası

Tüm bu teknolojik özellikler satranç oyununa yakışacak şekilde klasik bir görünüm altında bulunuyor. Square Off akıllı satranç seti gül ağacından bir tahta ve yine gül ağacı ve akçaağaç malzeme kullanılarak üretilmiş el yapımı taşlardan oluşuyor.

Akıllı satranç setinin 2.200 mAh kapasiteli pili 400 adete kadar otomatik hamle yapılmasına imkan tanıyor. Akıllı satranç tahtası Square Off uygulaması aracılığıyla Bluetooth üzerinden iOS ve Android sistemli cihazlara bağlanabiliyor.

Kickstarter üzerinde projenin gerçekleşmesi için hedefi olan 40.000 USD rakamını aşan üretici firma 142.000 USD fona ulaşmış durumda. Square Off akıllı satranç setine sahip olmak isteyen meraklılar için standart set 222 USD ve daha büyük ölçülerdeki set için de 278 USD’lik bir bütçeyi gözden çıkarmanız gerekiyor. Proje amacına ve hedefine ulaştığı takdirde Square Off akıllı satranç seti Nisan 2017 tarihinden itibaren sahipleriyle buluşacak.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 5

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir