Tasarım Ürünler

Magic Leap One Artırılmış Gerçeklik gözlüğü

Magic Leap’in Artırılmış Geçeklik gözlük modeli ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Kullanım yetenekleri bakımından Microsoft HoloLens ve ARKit modellerine benzeyen Magic Leap One “digital lightfield” teknolojisi ile fark yaratmayı hedefliyor.

Digital Lightfield Teknolojisi bilgisayar tarafından üretilmiş nesnelerin / şeylerin adeta sahnenin bir parçası gibi duran özgün ve fiziksel nesneler gibi görünmesini sağlıyor.

Detaylar henüz çok kesinleşmiş olmamakla beraber Magic Leap yeni ürününün son aşamada farklı bir tasarıma ve görünüme sahip olabileceğini ifade ediyor. Ancak eldeki bilgilere bakıldığında, gücünü kullanıcının beline takılan küçük boyutlu Lightpack isimli birimden alan bir gözlük var. Microsoft’un HoloLens modelinde ise tüm ekipman kullanıcının başına takılan gözlük ünitesi ile entegre durumda.

Herhangi bir ekstra bilgisayar bağlantısı gerektirmeyen sistem de basit bir kontrol birimi bulunuyor. Kontrol sisteminde yüz ve vücut hareketlerinin yanı sıra sesli komut desteği de mevcut.

Magic Leap One artırılmış gerçeklik gözlük setinin detayları büyük ihtimalle 2018 yılı içerisinde sektör ilgilileri ile paylaşılacak ancak bu gözlüklerin satışa sunulması önümüzdeki sene içinde çok da mümkün gibi görünmüyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir