Tabletler

Yeni iPad Pro tablet

Apple etkinliğinde iPhone SE cep telefonunu yanı sıra 12.9 ve 9.7 inç ekranlı yeni iPad Pro modellerini de tanıttı.

Yeni iPad Pro birçok taşınabilir PC’nin sahip olduğundan daha fazla gücü parmaklarınızın ucuna getiriyor. En karmaşık işlerinizi bile dokunmak, kaydırmak veya kalemle yazı yazmak kadar basitleştiriyor.

iPad Pro tablet

9.7 inç iPad Pro’nun ekranı, dijital sinema endüstrisiyle aynı renk düzenini kullanıyor. Bu geniş renk paleti, iPad Pro’ya önceki iPad modellerine göre yüzde 25’e kadar daha yüksek renk doygunluğu sağlıyor. Dolayısıyla renkler daha canlı, gerçekçi ve etkileyici görünüyor.

9.7 inç iPad Pro, işte bu nedenle True Tone ekrana sahip. Bu ekran, rengini ve yoğunluğunu çevrenizdeki ışığa göre otomatik olarak ayarlamak için, gelişmiş dört kanallı ortam ışığı sensörlerini kullanıyor.

iPad Pro

Her köşesinde yüksek kaliteli bir hoparlör bulunan iPad Pro, zengin, geniş ve ayrıntılı bir ses alanı yaratıyor. Böylece, oynadığınız oyunlara ve izlediğiniz filmlere sadece gözleriniz değil, kulaklarınız da kapılıyor.

iPad Air 2’ye göre 1,8 kata kadar daha hızlı CPU performansına sahip olan A9X çip sayesinde 4K video düzenlemek gibi karmaşık görevler bile hızla ve akıcılıkla gerçekleşiyor.

iPad Pro, iPad Air 2’ye göre iki kata kadar daha hızlı grafik performansı sunuyor. Bu sayede son derece detaylı görselleri, akıcı animasyonları ve efektleri o kadar gerçekçi bir şekilde işliyor.

Yeni iPad Pro

Metal teknolojisi, CPU ve grafik performansını benzersiz bir şekilde optimize ediyor. Böylece geliştiriciler daha da etkileyici konsol tarzı oyunlar ve inanılmaz derecede hızlı uygulamalar tasarlayabiliyorlar.

iPad Pro, ön ve arka tarafta iki kameraya sahip. 12.9 inç modeldeki 8 megapiksel iSight kamera, harika fotoğraflar ve videolar çekmenize imkan veriyor. 9.7 inç iPad Pro ise, 4K video, Live Photo’lar ve saniyede 240 kare ağır çekim videolar çekebilen 12 megapiksel iSight kamerayla geliyor. Aynı zamanda True Tone Flash özelliğine sahip ilk iPad olduğu için, ortamdaki ışık nasıl olursa olsun cilt tonları harika görünüyor.

iPad Pro’nun diğer tarafında da her şey çok net. Ön taraftaki FaceTime HD kameranın yeni sensörü, video görüşmelerindeki görüntüyü daha gerçekçi hale getiriyor. Ve 9.7 inç iPad Pro’nun 5 megapiksel FaceTime HD kamerası, muhteşem selfie’ler için True Tone özelliğine sahip Retina Flash ile geliyor.

iPad Pro, Touch ID teknolojisini kullanarak parmak izinizi unutamayacağınız bir parolaya dönüştürüyor. Böylece aygıtınızın kilidini bir dokunuşla açabiliyorsunuz. Ayrıca, parmak izinizi kullanarak iTunes ve App Store’dan güvenle alışveriş yapabiliyorsunuz.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir