Akıllı Telefonlar

4 inç ekranlı iPhone SE cep telefonu tanıtıldı

Apple, iPhone 6 ve 6 Plus modelleri ile büyük erkan denemelerinin ardından iPhone 5 ve 5s telefonlardaki günlerine döndü ve 4 inç Retina ekrana sahip iPhone SE cep telefonunu tanıttı.

iPhone SE

Gücünü M9 yardımcı işlemcili A9 SoC çipten alan iPhone SE cep telefonu 12 megapiksellik bir arka kameraya, Focus Pixels ile yeni görüntü sinyal teknolojilerine ve True Tone flaşa sahip. Live Photos ve Touch ID özelliklerine de sahip olan ve NFC ile Apple Pay ödeme sistemini de destekleyen iPhone SE’de 3D Touch desteği bulunmuyor.

iPhone SE cep telefonu

iPhone SE telefonun gövdesi kum püskürtme yöntemi ile üretilmiş. Apple’ın iPhone 6s modeli ile benzer donanım özellikleri içeren iPhone SE cep telefonu buna ek olarak daha uzun pil ömrü iddiası ile geliyor. iPhone SE tasarım olarak iPhone 5s ile çok benziyor. Cihazın tek farkı mat olması denebilir.

A9 işlemcisi ile iPhone 6s performansı sunan ve “Hey Siri” özelliğini barındıran iPhone SE cep telefonunun LTE hızının daha önceki modellere kıyasla yüzde 50 daha hızlı olması dikkat çekiyor. A9 işlemcide tümleşik olarak bulunan M9 yardımcı hareket işlemcisi adımlarınızı ve katettiğiniz mesafeyi ölçmek gibi çeşitli fitness takibi özellikleri ile bağlantı kurmaya yarıyor.

iPhone SE akıllı telefon

12 megapiksel iSight kamera ve Live Photos görüntüler
iPhone SE cep telefonunun geliştirilen dijital kamerası 12 megapiksel çözünürlüklü. Cihaz 4K yüksek kalitede video kayıt özelliğine sahip. iPhone SE’nin bu kamerası ile Live Photos görüntüler çekilip oynatılabiliyor. Apple’ın Live Photos fonksiyonu sayesinde fotoğraf öncesi ve sonrasının birkaç saniyesi de kaydedilerek video benzeri hareketli görüntüler elde ediliyor.

Yeni iPhone SE

4K video kayıt
iPhone SE cep telefonu 4K kalitesinde videolar kaydedebiliyor. 4K video görüntüler 1080p HD videolara kıyasla dört kat daha fazla kalite anlamına geliyor.

iPhone SE fiyat ve renk seçenekleri
iPhone SE cep telefonu Uzay Grisi, Gümüş, Gül Rengi ve Altın Sarısı renk seçenekleri ile satışa sunuluyor. 16GB ve 64GB bellek seçenekleri ile gelen iPhone SE satış fiyatı sırasıyla 399 USD ve 499 USD olarak belirlenmiş. iPhone SE cep telefonu Türkiye’de 8 Nisan tarihinden itibaren Türk Telekom’dan satın alınabilecek.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 77

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir