Motor - Bisiklet

Suzuki’den merdiven çıkabilen motosiklet

Motosiklet ile merdiven çıkmak yetenek isteyen bir aktivitedir ve bunu yaparken çevreniz de bunu pek normal karşılamaz. Suzuki’nin dört ayaklı -ya da dört tekerlekli mi demeliydik- motosikleti MOQBA ile merdiven çıkmak için sıra dışı yeteneklere sahip olmanıza gerek yok.

Suzuki MOQBA (MOdular Quad Based Architecture) motosikletin ana gövdesi bumerang şeklinde iki yan çerçeveye bağlı üç farklı menteşeli yapıda dönebilme yeteneğinde dört robotik bacağa bağlı olan dört adet elektrikli küçük tekerlekle birleşiyor. Bu gövden in üzerine normal bir motosiklet selesinden tekerlekli sandalyeye veya sedyeden çöp kovasına ya da robotik bir koldan bir sepete kadar geniş bir yelpazede dilediğin şeyi monte ederek kullanabiliyorsunuz.

Suzuki dört tekerlekli motosiklet, normal bir motosikletin gidemeyeceği yerlere ulaşmak amacıyla kendi dengesini sağlayabilen yeni nesil bir cihaz yapma fikrinden hareketle tasarlanmış. Suzuki MOQBA her basamakta bir adım atma mantığı ile merdivenlere çıkabiliyor. Bu arada oturak yerinin otomatik uyumu sayesinde kullanıcısının dengesini de koruyarak herhangi bir rahatsızlık duymasının veya tehlike yaşamasının ön üne geçiyor.

Saatte 32 km hız yapabilen Suzuki MOQBA motosiklet 80 km menzile sahip. Esnek kullanım özellikleri ve dengeli yapısı ile yaşlı insanların ve engellilerin sosyal yaşama daha fazla dahil olabilmelerini sağlayacak olan Suzuki MOQBA farklı zemine sahip ortamlarda da farklı amaçlarda rahatlıkla kullanılabilecek bir cihaz.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 6

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir