Fotoğraf Makineleri

Tamamen manuel çekim yapabilen polaroid tarz fotoğraf makinesi

Polariod tarzı çekim yapabilen fotoğraf makineleri kaliteli olmakla beraber amaçlarına yönelik olarak ağırlıklı biçimde plastik malzeme yoğunluklu tasarlanıyor. Tamamen alüminyum alaşımlı gövdesi ile ciddi bir istisna olan ve Kickstarter projesi olarak ortaya çıkan NONS SL645 tamamen manuel çekim özellikleri sunan bir fotoğraf makinesi.

Hong Kong kaynaklı NONS tarafından tasarlanan ürün klasik bir SLR fotoğraf makinesinin çoğu özelliğini kullanıcıya sunmak amacıyla üretilmiş. NONS SL645 fotoğraf makinesi çekimleri için 35 mm film yerine Fujifilm instax Mini Film (ISO 800) kullanıyor.

Elektronik Netleme özelliğini desteklemese de cihaz tüm Canon EF yuvaya sahip objektiflerle uyumlu olarak çekim yapabiliyor. Ayrıca fotoğraf çekimlerinde bir adaptör aracılığıyla M42, Nikon F, Pentax K, Contax/Yashika (CY) ve orta format objektifleri de kullanmak olanaklı.

NONS SL645 ile çekilmiş bir fotoğraf

NONS SL645 fotoğraf makinesinin yarı otomatik modu seçildiğinde kullanıcı 1/250 değerine kadar 10 farklı çekim hızı arasından tercih yapabiliyor. Ardından buna uygun f-stop ayarı yaptıktan sonra objektifi bu f-stop değerine göre ayarlayabiliyor ve netleme işlemini gerçekleştirdikten sonra deklanşöre basarak çekimi yapabiliyor.

Çekimin ardından fotoğraf makinesinin yan tarafındaki tuşa basarak çekilen fotoğraf basılabiliyor. Eğer istenirse standart yuvaya sahip olan cihaza harici bir flaş takmak da mümkün.

NONS SL645 fotoğraf makinesi ihtiyacı olan enerjiyi 2.040 mAh kapasiteli bir lityum iyon pilden alıyor. Bu pil tek bir şarj ile 100’e kadar fotoğraf çekme imkanı sağlıyor.

Kickstarter projesi olarak tasarlanan NONS SL645 fotoğraf makinesinin satış fiyatının 420 USD civarında olması bekleniyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 23

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir