Fotoğraf Makineleri

Nikon Z fc klasik tasarım ve yeni teknolojiyi bir arada sunuyor

Nikon Z fc fotoğraf makinesiNikon tarafından ikonik miras kullanılarak geliştirilen Z fc gelişmiş özellikleri ve retro tasarımıyla öne çıkıyor. 1982’de piyasaya sürülen ve Nikon tarihinde kült modellerden biri olarak öne çıkan ikonik Nikon FM2 SLR film fotoğraf makinesinden ilham alınarak tasarlanan Z fc, kompakt ve hafif gövdesi, üstün çalışma ve işleme kabiliyetiyle kullanımı kolaylaştırıyor.

Özel tasarım ve gelişmiş netleme kabiliyeti bir arada
Nikon Z fc’nin, FM2’yi yansıtan gövde tasarımı, geçmişe olan özlemi bitirirken bugünün anılarına eşlik ediyor. Nikon Zfc’nin sağlam magnezyum alaşımının kullanıldığı kasası sayesinde güvenilir ve sağlamlık elde ediliyor.

Özel üretim NIKKOR Z serisi objektifi ile özel bir tasarıma sahip olan Nikon Z fc, iyileştirilmiş hassasiyetle çalışan mekanizmaları sayesinde bütün tıklamaların hissedilmesini sağlıyor. Sağlamlık ve hafifliğin dengesi düşünülerek tasarlanan Nikon Z fc, fonksiyonellik ve konforu birlikte yaşatıyor.

Nikon Z fc dijital fotoğraf makinesiGövdesinin üst kısmında üç kadran ve diyaframı gösteren küçük bir pencere bulunan Z fc, hızını, pozlama telafisini ve ISO duyarlılığını kontrol ederek basit çalıştırma şekliyle ayarların değiştirilmesini sağlıyor. Bir düğmeye basarak çeşitli ayarları hızlı bir şekilde yapmalarına olanak tanıyan i düğmesi ve i menüsü sayesinde kullanıcının kişisel çekim tercihlerine göre özelleştirilebiliyor.

Nikon Z fc, otomatik mod sırasında pozlama telafisini destekleyerek parlaklığı artırarak ve silüetleri geliştirerek istenilen ifadenin elde edilmesini sağlıyor. Benzersiz ifadeler sunan 20 Creative Picture Control seçeneğine sahip olan Z fc, renk, tonlama ve doygunluk gibi farklı parametrelere sahip temalarla çeşitli ruh hâllerini yansıtabiliyor ve efektlerin kullanıcının zevkine göre ayarlanabilmesine imkan sağlıyor.

Nikon Z fc ile doğru ışığı beklemeye gerek yok
Geniş ISO aralığı ve düşük ışıkta AF işlevi ile güneş battığında da çekime devam edebilmeyi sağlayan Nikon Z fc ile doğru ışığı beklemeden de çekim yapılabiliyor. Yüksek çözünürlüklü sensörü ve 100–51.200 ISO aralığındaki geniş otomatik ışık duyarlılığı aralığı sayesinde Nikon Z fc, her koşulda olağanüstü keskinlik, ayrıntı ve netlik sağlıyor.

Akıcı ve hızlı otomatik netleme sistemi, 11 kare/sn’ye varan hızda çekim yapmaya olanak tanırken, aksiyon ne kadar kısa süreli olursa olsun çekimi yapabilmek mümkün hale geliyor.

Nikon Z fc, durağan fotoğraf ve video çekimi ile Göz Algılama AF ve Hayvan Algılama AF işlevlerini destekliyor ve netleme alanını sınırlayarak gözlerin ve yüzlerin net bir şekilde yakalanmasını sağlıyor. Böylece, kadrajda birkaç kişi olduğunda hedeflenen konunun gözlerine sürekli netleme veya hareket eden bir evcil hayvanın gözlerinin izlenmesi de sağlanabiliyor.

Nikon Z fc dijital fotoğraf makinesinin satış fiyatı 1349 Euro olarak belirlenmiş.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 23

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir