Giyilebilir Teknoloji

Bitkileriniz ile iletişim kurmanızı sağlayan giyilebilir teknoloji

Bitkilerle iletişim teknolojisiEvcil hayvan beslemek, açlık veya benzeri herhangi bir sıkıntıları olduğunda bir şekilde dertlerini ifade edebiliyorlar ancak söz konusu bitkiler olduğunda biz insanlar böyle bir şansa sahip değiliz. En azından bugüne kadar bu böyleydi. BioCollar bitki ile insanlar arasında iletişime imkan veren bir giyilebilir teknoloji ürünü.

Toprak, su, gün ışığı ve çevre koşulları bitkilerin sıkıntı yaşayabileceği konular ancak bizlerin bunlardan haberimiz olması söz konusu değil. Giyilebilir teknoloji ürünü BioCollar bitkilerin ihtiyaçları konusunda insanlarla iletişime geçebilmelerini sağlıyor.

Bitkiler için giyilebilir teknoloji

Kopenhag İnteraktif Tasarım Enstitüsü öğrencileri tarafından tasarlanan BioCollar giyilebilir yaka gerçek zamanlı bildirimlerle bitki sahibini bilgilendiriyor. Kullanıcının boynuna taktığı biyolojik yaka, bitki suya ihtiyaç duyduğunda hafifçe daralarak, bitki çok fazla güneş ışığına maruz kaldığında hafifçe ısınarak ve böceklendiğinde de titreşerek sahibini bilgilendiriyor ve gerekli tedbirleri almasını sağlıyor.

BioCollar aslında daha geniş bir sistemin ürünü olarak tasarlanmış bir ürün. Bitki sahibi olmayı düşünen insanların empati yönlerinin ne kadar güçlü olduğunu ölçme amacıyla tasarlanan BioCollar giyilebilir yakanı ileride daha farklı ürünlerde de kullanıma sunulabileceği düşünülüyor. Akıllı bileklik veya akıllı saat gibi ürünlerle de gelecekte karşımıza çıkması muhtemel olan BioCollar giyilebilir ürünün akıllı telefon uygulamalarına da entegre edilerek daha pratik bir kullanım sunması bekleniyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 2

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir