Akıllı Telefonlar

Samsung Galaxy Z Fold 3 çift katlanan ve sürgülü klavyeli akıllı telefon

Uzun yıllar beraber çalıştığım LetsGoDigital’deki arkadaşlarım, sitenin İngilizce yayınlanan versiyonunda Samsung’un çift katlanabilen ve sürgülü klavyeye sahip Galaxy Z Fold modelinin haberini yayınladılar. Yayınlanan habere göre, Samsung Z şeklinde çift şekilde katlanabilme özelliğine ve sürgülü klavyeye sahip bir Galaxy akıllı telefon modeli üzerinde çalışıyor.

Akıllı telefon ile laptop arasında konumlandırılabilecek olan yeni Galaxy cep telefonu Samsung’un Z Fold serisinin de son üyesi. LetsGoDigital’in isim babalığını yaptığı Samsung Galaxy Z Fold 3 akıllı telefonun tasarım görüntüleri de haberde yer aldı.

Katlanabilir cep telefonu modellerinde hem dikey ve hem de yatay tasarımları bugüne kadar denemiş bir marka olan Samsung’un Xiaomi ile rekabet için bu alanda daha büyük bir ekran ve bir yerine iki yerden katlanabilme özelliğini denemiş olması şaşırtıcı da değil aslında. Z şeklinde iki yerden katlanabilen Galaxy Z Fold 3 akıllı telefon bugüne kadarki katlanan telefonlardan farklı olarak tek bir ana ekrana sahip. Telefon katlanmış durumdayken de dışa bakan yüzü ile kullanıcıya hizmet veriyor.

Telefonu ekranı tamamen açıldığında görüntü dikey veya yatay olarak kullanılabiliyor. Telefonun esnek katlanabilme özelliği sayesinde bir kısmını dayanak olarak tercih ederek adeta bir tablet gibi de kullanmanız mümkün.

Samsung Galaxy Z Fold 3 akıllı telefonun bir diğer çekici özelliği olan sürgülü klavyesini de devreye soktuğunuz zaman cihazı büyük ekranı eşliğinde bir laptop gibi kullanabiliyorsunuz.

Çift menteşe ile katlanabilen 3 parça OLED ekran Galaxy Z Fold 3 telefonun en dikkat çeken özelliği olarak öne çıkıyor. Bu büyük ekran eşliğinde sürgülü klavyenin de önemi artıyor. Bu klavye cihazın telefon ile laptop arasındaki farkını belirliyor. Bu haberin kaynağı olan ve Samsung’un 2018 senesinde aldığı patentte sürgülü klavyenin ekranının dinamik mi yoksa statik mi olacağı konusunda ise açıklık getirilmemiş.

Galaxy Z Fold 3 akıllı telefonun sürgülü klavyesinde QWERTY tuş takımından nümerik tuşlara kadar her şey mevcut. Hatta klavyenin köşesinde bir sesli kumanda tuşuna bile yer verilmiş. Böylece yazı yerine sesli komutlarla telefonunuzu idare edebiliyorsunuz.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 77

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir