Akıllı Telefonlar

LG Wing esnek hareketli ikinci ekrana sahip akıllı telefon

Tek bir dokunmatik ekranın kullanıcılara yetmeyebileceğini düşünen LG’den hareketli ikinci ekrana sahip bir akıllı telefon: LG Wing. LG’nin yeni modeli Wing akıllı telefonda döner hareketli ekran çevrilince yarı boyutlarda ikinci bir dokunmatik ekran ortaya çıkıyor.

İlk bakışta LG Wing akıllı telefon günümüzün diğer modellerine benzeyen modern bir ürün görüntüsü sergiliyor. Ancak menteşeli yapısı sayesinde hareket edebilen ana ekran 90 derece döndürüldüğünde altında ikinci bir ekran ortaya çıkıyor. Böylece T şeklinde değişik bir tasarıma sahip bir akıllı telefon elde ediliyor. 6.8 inç büyüklüğündeki FHD+ 2.460 x 1.080 piksel çözünürlüklü P-OLED ana ekran hem portre ve hem de yatay modda kullanılabiliyor. Alttaki ikinci ekranda 3.9 inç 1.240 x 1.080 piksel çözünürlüklü G-OLED tercih edilmiş.

Telefonun iki ekranında tek bir uygulama aynı anda veya iki farklı uygulama eş zamanlı olarak kullanılabiliyor. Böylelikle ana ekranda bir video izlerken ikinci ekranda Twitter vb uygulamalarını kullanabiliyorsunuz.

LG Wing akıllı telefonda ikinci ekranda aramalara cevap verirken görüşmenize ara vermeye gerek kalmadan ana ekranda navigasyon kullanmak olanaklı. Ana ekran kullanımını maksimum seviyeye çıkarmayı hedefleyen LG, 32 megapiksel çözünürlüklü bir selfie ve video konferans kamerası kullanmış. Üç kameralı bir diziliş sayesinde optik görüntü sabitleme desteğine sahip 64 megapiksellik geniş açılı görüntü elde etmek mümkün.

Pop-up bir selfie kamera ile telefonun arka kamerası aynı anda kullanılarak çekilen görüntü tek bir dosya halinde birleştirilebiliyor. Video çekimine önem veren kullanıcılar LG Wing akıllı telefonun ikinci ekranını bir grip olarak kullanarak titreşimsiz çekimleri daha kolay çekebiliyor.

LG Wing akıllı telefon ikinci ekrana sahip olmasına rağmen 169.5 x 74.5 x 10.9 mm ölçülerinde ve Snapdragon 765G 5G yongaya sahip. Bu yongada bir uygulama işlemcisine ve 5G modeme yer verilmiş. 8 GB RAM bellek, 128 veya 256 GB microSD hafıza kartı desteği ve 4.000 mAh pil kapasitesi telefonun diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Android 10.0 iletim sistemine sahip olan LG Wing akıllı telefonda 802.11ac Wi-Fi ve Bluetooth 5.1 kablosuz bağlantı bulunuyor. IP54 su ve toza dayanıklılık standardını destekleyen Wing cep telefonu kablosuz şarj özelliği ve koyu gri ile açık mavi renk seçenekleriyle geliyor.

Önce Güney Kore’de piyasaya sunulacak olan LG Wing akıllı telefon ilerleyen tarihlerde ABD ve Avrupa’da raflardaki yerini alacak.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 77

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir