Akıllı Telefonlar

Yaşlılar için akıllı telefonlar

Cep telefonu kullanıcılarının oldukça ciddi bir bölümünü de yaşı ilerlemiş insanlar oluşturuyor. Bu kesimin cep telefonu ile olan etkileşimi gençlerin beklentilerine kıyasla daha farklı özelliklere göre şekilleniyor. Bu ihtiyaçların başında telefonu büyük tuşlu olması, ekranın kolay okunur olması, arama ve aramalara cevap verme özelliklerinin basit ve sade olması gibi özellikler öne çıkıyor.

Kullanımı kolay Doro 824 SmartEasy akıllı telefon
Piyasada mevcut kullanımı en kolay modellerden biri olan Doro 824 SmartEasy parlak 5 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranı ile yaşlı kullanıcılar için büyük ikonlar, semboller ve yazı tipleri ile özelleştirilebilir ses ayarları sunuyor. Telefonun ayar seçenekleri de sade bir yapıda tasarlanarak telefon rehberi, kamera ile fotoğraf çekimi, e-posta gönderme ve mesajları kontrol etme gibi sık kullanılan fonksiyonlara ana ekran üzerinden hızlı erişim sağlanmış.

Telefonda önceden yüklü olarak kullanıma hazır durumda gelen My Doro Manager uygulaması yaşlı kullanıcıların cihazlarını özelliklerini kolay öğrenebilmeleri için çeşitli öğretici dersler içeriyor. Ailenin diğer bireyler tarafından da indirip kullanılabilen bu uygulama sayesinde yaşlı kullanıcının yetkilendirdiği yakınları telefonu idaresine ve ayarlarının değiştirilmesine uzaktan müdahale edebiliyor.

Doro 824 akıllı telefonun ön yüzünde bulunan üç adet fiziksel tuş ana ekrana, en son kullanılan fonksiyonlara ve bir önceki ekran görüntüsüne tek tuşla hızlı erişim sağlıyor. Telefonu arka yüzündeki Acil Durum tuşu da bu gibi durumlarda önceden belirlenmiş olan numarayı otomatik olarak arama yardımı sunuyor.

Tek tuşla erişim sağlayan Jitterbug Smart akıllı telefon
Dokunmatik özellikli 5.5 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan Jitterbug Smart akıllı telefonun ana ekranındaki tek bir ana liste sık kullanılan özelliklerle telefon rehberi ile diğer uygulamalara tek tuşla erişim sağlıyor.

E-posta ve SMS mesajlarında sesli konuşma ile metin yazma desteği sunan Jitterbug Smart akıllı telefonda sağlık ve güvenlik fonksiyonları da unutulmamış. MedCoach uygulaması ilaç ve reçetelerin yenilenmesini hatırlatırken Urgent Care fonksiyonu da sağlık konularında danışmak amacıyla kayıtlı hemşire ve doktorlara erişim olanağı tanıyor.

Kolay Kullanım Modlu Samsung Galaxy Note 5 akıllı telefon
Özellikle yaşlı telefon kullanıcıları gözetilerek tasarlanmış bir model olmasa da Samsung Galaxy Note5 akıllı telefon 5.7 inç büyüklüğündeki ekranı ve ikon ve yazı tipi boyutlarının rahatlıkla görülebilir olmasının yanı sıra sade ana ekran yapısı gibi kendine özgü kolay kullanım özellikleri sayesinde yaşı ilerlemiş insanlar tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek bir seçenek.

Easy Mode (Kolay Kullanım) modu aktif hale getirildiğinde Galaxy Note5 akıllı telefonun ana ekranında sadece saat, tarih ve yerel hava durumu ile altı farklı sık kullanılan fonksiyon görüntüleniyor. Note5 akıllı telefonun ana ekranında en önemli 12 kişinin telefonuna ulaşmak için ekranı sağa kaydırmak ve 12 sık kullanılan uygulamaya erişim için de ekranı sola kaydırmak yeterli oluyor.

Tüm bunların yanı sıra, yaşlıların kullanımına yönelik olarak tasarlanmış bu akıllı telefonların ve daha önce de haberini yaptığımız bu özelliklerdeki çeşitli cep telefonlarını ülkemizde zor bulunabiliyor olması ya da daha kötüsü bulunamıyor olması dikkat çekici bir nokta!

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 77

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir