Sinema Televizyon

Neil Gaiman ve Terry Pratchett’ın Kıyamet Gösterisi dizi oluyor

Her ikisi de nev’i şahsına münhasır birer yazar olan Neil Gaiman ve Terry Pratchett’ın birlikte yazdıkları Kıyamet Gösterisi (Good Omens) kitabı altı bölüm halinde dizi oluyor. Kitabın sinemaya ve televizyona uyarlaması konusunda daha önce de çeşitli çalışmalar olmuş ancak hiçbiri sonuca ulaşmamıştı.

Kıyamet Gösterisi / Good Omens
DigitAlem’de yakında yayınına başlayacağımız Kitap Eleştiri bölümünde ele alacağımız ilk kitaplardan biri olan Kıyamet Gösterisi’nin orijinali 1990’da yayınlandı ve Türkiye’de de İthaki Yayınları tarafından 2012’de okuyucuyla buluştu. Aziraphale ve Crawly gibi unutulmaz iki karakteri ile hafızamıza kazınan Kıyamet Gösterisi, ilk sayfalarından itibaren Neil Gaiman ve Terry Pratchett‘ın lezzetli mizahı ve zengin detayları ile zaten film tadında hafızalarımızda canlandırarak okuduğumuz bir kitaptı.

Disk Dünya serisi ile kendine has bir dünya yaratan Terry Pratchett ve kendine has tarzı ile tanıdığımız Neil Gaiman’ın bir araya gelerek yazdıkları Kıyamet Gösterisi kitabı Amazon Stüdyoları tarafından televizyon için 6 bölüm halinden mini dizi olarak ekrana taşınıyor. Dizinin her bölümü 1 saat olacak. 6 bölümlük Kıyamet Gösterisi dizisi önce Amazon Prime Video’da ve ardından da BBC’de yayınlanacak. Dizinin, kitaptaki konularında geçtiği 2018 yılında yayınlanmaya başlaması planlanıyor.

Kitabın yazım aşamasında Pratchett ile yaptıkları anlaşmaya göre kitabın sinemaya ve televizyona uyarlamasını yapmak gibi bir planları olmadığını ifade olan Neil Gaiman, Terry Pratchett’ın 2015 yılında ölümünün ardından kendisine ulaşan bir mektubunda bu konuda dilediğini yapmasını söylediği açıkladı.

Neil Gaiman: “Terry Pratchett ve ben yaklaşık 30 sene kadar önce, melekler ve şeytanların, on bir yaşında bir Deccal’in, cadı avcılarının ve Mahşerin Dört Atlısı‘nın bir araya geldiği ve yazabileceğimiz en eğlenceli eserimiz olan bu kitabı kaleme aldık. Ve bu eserimiz çoğu insanın en beğendiği kitaplardan biri oldu. Otuz sene sonra kitabımız ekrana yansıyor. Keşke Terry de bunu görebilseydi.”

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir