Aksesuvarlar

Apple Watch’ı ekrana dokunmadan kumanda eden saat kayışı

Akıllı telefonlar eşliğinde veya bağımsız olarak kullanılabilen akıllı saatlerin sunduğu özellikleri kullanırken dokunmatik ekran üzerinden işlemleri gerçekleştirmek için tek yolunuz diğer elinizi kullanmaktır. Ya diğer eliniz başka bir şeyle meşgul ise veya eldiven takıyorsanız?

Apple Watch akıllı saat sahiplerinin bu derdini (!) kafaya takan birileri dokunmatik ekrana dokunmadan sadece saatin takıldığı elinizin hareketleri ile kumanda etmenin yolunu bulmuşlar.

Apple Watch için geliştirilen Mudra saat kayışı kullanıcının bileğindeki sinir hareketlerini takip eden sensörleri aracılığıyla çeşitli işlemleri gerçekleştirebiliyor. Mudra saat kayışı ile sadece saatin ekranına dokunmadan işlem yapmıyor aynı zamanda serbest kalan eliniz ile diğer işlemleri de gerçekleştirmenizi kolaylaştırıyor.

Motor sinir aracılığıyla kullanıcının bilek hareketlerini algılayan saat kayışı adeta Apple Watch akıllı saat üzerinde bir nevi beyin kontrolü sağlıyor. En son teknoloji elektrotlar ile farklı sinyalleri algılayabilen Mudra saat kayışı Apple Watch üzerinde eksiksiz bir kontrol sunuyor.

Tüm Apple Watch modelleri ile uyumlu olarak çalışabilen Mudra saat kayışı Bluetooth üzerinden bağlanıyor. Kayışın dahili pilleri iki günün üzerinde kullanım süresi sunuyor.

Potansiyeline bakıldığında Mudra akıllı saat kayışının sadece elleri meşgul kullanıcılara değil aynı zamanda engellilere de kolaylık sağlayacağı anlaşılıyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 95

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir