Aksesuvarlar

Görme engelliler için parmağa takılan okuyucu

Görme engelliler için parmağa takılan okuyucu
Braille alfabesi görme engelliler ve görme yeteneği zayıf olan insanlar için yazı okuma ve bilgi edinmenin kapılarını açmıştı. Parmağa takılan FingerReader okuyucu ise kabartma yazıların ötesine geçerek görme engellilerin özgürlüğünü çok daha fazla arttırıyor.

Kullanıcının işaret parmağına takılan FingerReader okuyucu herhangi bir işaret, yazı, tabela, para, kitap sayfası ve benzeri bir ortama yönlendirildiği zaman cihaz karşısındaki materyali tanıyarak içeriğini görme engelli kişiye seslendiriyor.
Görme engelli parmak okuyucu
İçerisinde özel bir tarayıcı bulunan parmak okuyucu cihaz kelimeleri ve cümleleri tespit edip bilgisayar görüntüleme algoritmaları ile işlemden geçiriyor ve böylece gerçek zamanlı olarak bu işaret ve yazıları seslendirerek kullanıcıyı karşısındaki yazı ve işaretler hakkında anında bilgilendiriyor.

 

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 95

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir