Tasarım Ürünler

Yaradaki bakterileri gerçek zamanlı olarak gösteren cihaz

Zararlı bakterilerle ilgili problem çıplak gözle görülememeleridir. Bu durum özellikle ciddi yaraları kontrol eden doktorlar açısından sıkıntı yaratır. MolecuLight i:X isimli cihaz yaralardaki bakterileri gerçek zamanlı olarak göstererek doğru şekilde teşhis ve tedavi uygulamalarını kolaylaştırıyor.

Bu işlem için kullanıcı cihazla normal ışık altında yaranın yakından bir fotoğrafını çekiyor. Yaradaki bakterileri bu fotoğrafta hemen görünmüyor, ancak bu görüntü yaranın iyileşme prosedürü için bir referans oluşturuyor.

Ardından ışıklar kapatılarak karanlık bir ortam oluşturuluyor ve cihazla yaranın bir fotoğrafı daha çekiliyor. Bu görüntüde yaranın civarındaki saplıklı kısım yeşil renkte görüntülenirken bakteri içeren bölümler kırmızı renk ile gösteriliyor.

Cihaz aynı zamanda yaranın tam olarak sınırlarını da göstererek tüm yarar bölgesini referans fotoğraf üzerinde görüntülüyor ve böylece tedavi ve iyileşme süreci daha sağlıklı bir şekilde takip edilebiliyor.

Cihazın diğer artı özellikleri ise bu işlemler için bir kimyasal madde kullanılmasına veya yaraya fiziksel temasa gerek bırakmaması.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir