Cep Telefonları

Apple, iPhone’larınızı sizin iyiliğiniz için yavaşlatıyormuş

Apple bataryası eskimiş iPhone cep telefonlarının işlemcilerini kasıtlı ve bilinçli olarak yavaşlattığını itiraf etti. Apple bunu, kullanıcıların yeni iPhone telefonlar almaları için değil, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak amacıyla yaptığını iddia ediyor.

Apple’ın “müşterilerine en iyi deneyimi sunma” taahhüdü komik bir hâl almaya başlıyor. Eski iPhone modellerinde işlemci hızını kasten yavaşlattığına dair raporların doğru olduğunu itiraf eden Apple bunu “en iyi kullanıcı deneyimi” sunma amacıyla yaptığını iddia ediyor.

Bu durum yaklaşık bir sene kadar önce iOS 10.2.1 güncellemesi telefonlara geldiğinde başladı. Bazı iPhone 6 ve 6s kullanıcıları bu güncellemenin ardından cep telefonlarının dikkat çekecek derecede yavaşladığını fark etmişlerdi.

Ancak geçtiğimiz haftalarda, yavaşlayan bu telefonlarda batarya değişiminin bu yavaşlamayı ortadan kaldırdığı ortaya çıktı. Bir benchmark (ölçme / değerlendirme) firması olan Geekbench bu iddiaları gündemine aldı ve yaptığı ölçümler sonucunda iOS 10.2.1 güncellemesinin 6, 6s, ve 7 modelleri de dâhil olmak üzere eski iPhone telefonlarda yavaşlamaya neden olduğuna dair ciddi kanıtlar elde etti.

Apple daha önce de bu tür iddialarla karşılamış ancak bugüne kadar Apple’a karşı bu kadar sağlam kanıtlar ortaya koyulmamıştı.

Apple’ın bu şekilde izin almadan veya haber vermeden kullanıcıların cihazlarını yavaşlatma inisiyatifi almış olması iPhone sahiplerinin aklını karıştırmış olmalı.

Apple’ın bunu daha iyi bir kullanıcı deneyimi için yapmış olduğunu iddia etmesi ise işe tuz biber ekiyor.

Telefonlarının performansından memnu olmayan kullanıcılar bataryalarını değiştirebiliyor. Garanti kapsamındaki iPhone cep telefonlarında Apple bun ücretsiz gerçekleştirirken garantisi biten modellerde batarya değişim ücreti 79 USD.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 18

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir