Tasarım Ürünler

Ağız şapırdatma sesini engelleyen çatal

Bazılarının yiyecekten alınan lezzeti arttırdığını söylediği, kimilerinin yemeği pişirene bir iltifat olduğunu öne sürdüğü yemek yerken ağız şapırdatma alışkanlığı genelde çevrenizdeki insanları son derece rahatsız eden bir davranıştır.

Japon gıda üreticisi Nissin’in geliştirdiği yeni çatal ağız şapırdatma sesini engelliyor. Çatalın geliştirilmesi sürecinde önce çok sayıda ve farklı ağız şapırdatma sesleri kaydedilmiş ve ardından bu rahatsız edici seslerin bastırılması için çalışmalar yürütülmüş.

Sonuçta, akıllı telefon üzerinden oynatılan elektronik dans müziği ile bu soruna çözüm bulunmuş. Bu uygulama, çatal üzerindeki mikrofonlar aracılığıyla aldığı ağız şapırdatma sinyallerini NFC teknolojisi ile akıllı telefona gönderiyor ve şapırdatmayı sesini bastıran efektleri tetikleyerek çalışıyor.

Ağız şapırdatma sesini engelleyen çatalın, 5.000 ön siparişe ulaştığı takdirde seri üretime geçilerek perakende satışına da geçilmesi planlanıyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir