Tasarım Ürünler

Çocuklara telefon vermek uyuşturucu etkisi yapıyor

Anne babaların çocuklarına cep telefonu vermelerinin çocuklar üzerinde bir gram uyuşturucu kullanmış etkisi yaptığı açıklandı. İngiltere’nin önde gelen bağımlılık terapisti Instagram ve Snapchat gibi akıllı telefon uygulamalarının çocuklar ve gençler üzerinde uyuşturucu ve alkol etkisi yaptığını ifade etti.

Açıklamayı yapan rehabilitasyon klinik uzmanı Mandy Saligari: “İnsanlara her zaman söylediğim şu: Çocuklarınıza tablet bilgisayar veya akıllı telefon verdiğinizde bir şişe içki ya da bir gram uyuşturucu vermiş kadar oluyorsunuz.”

Çeşitli genç kızlarla yaşadığı terapi deneyimlerinde bu kızların çıplak resimlerini telefondan başka kişilere göndermenin “normal” bir davranış olduğuna inandıklarını ifade eden rehabilitasyon uzmanı Mandy Saligari bu kızların, ancak aile büyükleri ya da öğretmenleri bu durumu fark ettiklerinde sorun olacağını düşündüklerini ifade etti. Gençler bu davranışlarının özel hayat ve güvenliğe ilişkin sonuçlarını düşünmüyorlar.

Anne babaların, çocukların akıllı telefon sahibi olmalarının ortaya çıkardığı tutku ve istekler konusunda düşünmelerini isteyen Saligari, bu dürtüsel davranışların kumar ve uyuşturucu bağımlılarının beyin modelleri ile büyük benzerlik içerdiğini söyledi.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir