Tasarım Ürünler

Dijital güneş saati

Güneş saati İÖ 1500’lü yıllardan 13’üncü asra kadar zamanı ölçmekte kullanılmış olan bir cihaz. Bu üçgen şeklindeki basit cihaz, üzerinde zaman dilimlerinin bulunduğu bir zemin üzerine düşen gölgesi ile zamanı gösteriyordu. Ancak günümüzde zamanı dijital olarak ölçen bir güneş saati de var.

Fransız bir mühendisin icadı olan dijital saat zamanı dijital rakamlarla gösteriyor. Dijital saat üzerindeki küçük delikler aracılığıyla modern dijital saat şeklinde gösterebilen bu ürün temelde yine klasik güneş saati mantığı ile çalışıyor.

Dijital güneş saati
Dış mekanlarda kullanılabilen Mojoptix dijital güneş saati üçgen şeklindeki yapısında hassas biçimde yerleştirilmiş küçük delikler vasıtasıyla üzerinde bulunduğu zemine zamanı yansıtıyor ve örneğin saat 10 olduğunda zamanı 10:00 şeklinde yansıtıyor. Ancak dijital güneş saat, tasarımından kaynaklanan nedenlerden dolayı zamanı 20 dakikalık dilimler halinde görüntüleyebiliyor. Fiziksel koşullardan dolayı gece kullanılamayan güneş saati sabah saat 10 ile öğleden sonra saat 4 saatleri arasında hassas olarak bilgi verebiliyor.

Dijital güneş saati fiyatı
Etsy mağazasından 76.34 USD fiyatla satın alabileceğiniz dijital güneş saatini eğer bir üç boyutlu sahibi iseniz kendiniz de açık kaynaklı talimatları takip ederek ve yukarıdaki videoyu izleyerek izleyerek yazıcınızdan 3D olarak üreterek kullanabilirsiniz.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir