Robotlar

Türk Robotu AKINCI

Türkiye’de üretilmiş ilk Türk robotu olan Akıncı 65 kilogram ağırlığı ve 1.60 boyu ile diğer pek çok özelliğinin yanı sıra birden fazla nesneyi tanımlayabiliyor, fiziksel etkilere karşı dengesini koruyabiliyor ve bulunduğu ortamı 3 boyutlu olarak algılayabiliyor.

Türk robotu Akıncı

Türk robotu Akıncı
Türkiye tarafından üretilen ilk robot olan Akıncı 2, Akıncı 1 modelinin gerçekleştirdiği özelliklerin yanı sıra, ayakları üzerinde durabiliyor, yürüyebiliyor, odaklama yaparak birden fazla nesneyi tanımlayabiliyor, dışarıdan aldığı fiziksel etkilere karşı dengesini koruyabiliyor, bulunduğu ortamı 3 boyutlu olarak algılayabiliyor, yakınında bulunan kişilere doğru odaklanabiliyor.

Ellerini kullanarak cisimleri tutup kavrayabilen Türk robotu Akıncı 2 kendisinden araştırması istenen şeyleri interneti kullanarak ansiklopedik veri bankalarından tarayabiliyor ve anlatabiliyor, ses işleme ve kablosuz ağ aracılığıyla kontrol edilebiliyor ve durumu izlenebiliyor.

 

Türk robotu

65 kilogram ve 1.60 boyunda olan akıncı 2, gövde üzerinde 26, ellerde 20 eklem olmak üzere toplamda 46 eklemden oluşan insansı bir yapıya sahip. Herhangi bir desteğe bağlı olmadan ayaklarının üzerinde durabilen Türk robotu Akıncı 2, verilen komutları harfiyen yerine getirebiliyor.

Akıncı Türk robotu

Enerjisini üzerinde bulunan lityum-polimer bataryalardan alan Akıncı Türk robotunun 2015 yılından sonra her işletmede yerini alması hedefleniyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 5

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir