Aksesuvarlar

Yaşlılar için büyük tuşlu cep telefonu kılıfı

EziSmart akıllı telefon kılıfı büyük tuş takımı ve diğer özellikleri ile yaşlı kullanıcıların telefon kullanımını kolaylaştırıyor.

Yaşlılar için cep telefonu kılıfı

Akıllı cep telefonları ağırlıklı olarak genç telefon meraklılarına yönelik olmakla beraber günümüzde nüfusun yaşlı kesimi için de artık vazgeçilmez cihazlar arasında yerini almış durumda. Yaşlılar için cep telefonları alanında çeşitli modeller bulunmakla beraber modern akıllı telefonların tasarımlarının ve dokunmatik ekran gibi özelliklerinin yaşlı kullanıcılar için ergonomik olduklarını söylemek zor.

Yaşlı telefonlarında öne çıkan ilk özellikler büyük tuşlu olmaları ve acil arama gibi fonksiyonlara yer vermeleri. Richard Chan’ın annesininden ilham alarak tasarladığı EziSmart telefon kılıfı mevcut akıllı telefonlara fiziki klavye özelliği kazandıran bir yapıda. Piyasada mevcut çoğu Android işletim sistemli cep telefonu ile uyumlu olan EziSmart telefon kılıfı hem fiziksel ve hem de mental olarak kolay kullanımı hedefliyor.

EziSmart telefon kılıfının fiziksel klavyesi kullanılan akıllı telefonun ekranının büyük bir kısmını kaplıyor. Kılıfın tuş yapısı hem geniş hem de içe doğru kavisli olarak tasarlanarak yaşlı telefonseverlerin tuşlara yanlış basma ihtimallerini en aza indirmeyi amaçlıyor. Telefonu diğer özellikleri kullanılmak istendiğinde ise tuş takımı devreden çıkartılabiliyor.

Yaşlılar için büyük tuşlu cep telefonu kılıfı

Yaşlılar için geliştirilen büyük tuşlu cep telefonlarının çoğunda olduğu gibi, acil arama tuşuna da sahip olan EziSmart akıllı telefon kılıfı bu gibi durumlarda yaşlı kimselerin yakınlarına otomatik olarak acil durum SMS mesajı gönderebiliyor. Bu SMS mesajları telefonun GPS özelliğinin yardımıyla yaşlı kişinin konum bilgisini de içeriyor.

Şu an için prototip aşamasında olan EziSmart büyük tuşlu akıllı telefon kılıfı yakın zaman içerisinde projelendirilerek bir an önce yaşlıların kullanımına sunulması hedefleniyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 95

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir