Cep Telefonları

Yaşlı telefonları

Akıllı telefon sektöründeki gelişmelerle birlikte cep telefonlarının fonksiyonları ve özellikleri yaşı ilerlemiş insanların bu ürünleri kullanmalarını biraz daha zor hale getiriyor. Bunların başında ekranın zor görülmesi, tuşların küçük ya da dokunmatik hassasiyette olması ve cihaz özelliklerinin komplike olmasından kaynaklanan güçlükler geliyor.

Yaşlı insanlar için cep telefonları
Bu nedenlerle büyük tuşlara sahip, kullanım özellikleri daha sadeleştirilmiş ve ekranları daha rahat okunan cep telefonları yaşlı kullanıcılar için daha cazip hale geliyor. Yaşlı insanlar için tasarlanmış cep telefonu modellerini sizin için bir araya getirdik.

Yaşlılar için telefon

Yaşlılar için kapaklı telefon
Android sistemli LG Wine Smart kapaklı telefon dokunmatik ekrana alışamayan yaşlı insanlar için geliştirilmiş.

Kapaklı bir model olarak nispeten eski tarz gibi dursa da LG Wine Smart cep telefonu 1.2GHz gücünde dört çekirdek işlemci, 3.5 inç büyüklüğünde 320 x 480 çözünürlükte ekran, 1GB RAM bellek, 4G bağlantı desteği, 4.4 megapiksel arka kamera, VGA ön kameraya, 4GB dahili hafıza, microSD kart yuvası ve 1.700 mAh pil gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.

Yaşlı telefonu
Büyük tuşlu Samsung yaşlı telefonu
Yaşlı insanlara yönelik cep telefonlarının bir diğeri de Samsung’un özellikle bu kesim kullanıcılar için geliştirdiği Master serisinin yeni modeli  Samsung Master Dual akıllı telefon.

Belirli bir süre kullanılmadığında acil arama listesinde bulunan akrabalara veya yakınlara uyarı gönderme özelliği ile öne çıkan Master Dual cep telefonu GPS bağlantısı ve 3 megapiksel çözünürlüklü ana kameranın yanı sıra tuş takımı üzerinde 3 inç’lik ana ekrana ve ön yüzde 2.2 inç’lik ekrana sahip.

Yaşlı cep telefonuRakamları sesli okuyan Concox yaşlı cep telefonu
Büyük konseptli tasarımı ile kolay görülme imkanı sunan Concox yaşlı telefonu rakamlarına basıldığında numaraları sesli olarak okuyarak yaşlı kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Sade yapılı menüsü ile yaşlı kullanıcıların kolayca kullanmayı öğrenebildikleri Concox GS503’te bulunan uydu üzerinden takip ve acil yardım fonksiyonları cihaz sahibinin durumunun ve konumunun yakınları tarafından izlenebilmesini sağlıyor. 7 gün bekleme süresi sunan Concox yaşlı telefonu 1.7 inç siyah beyaz büyük rakamlı LCD ekrana, FM radyoya ve Türkçe dil desteğine sahip.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 18

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir