Fotoğraf Makineleri

Leica Q kompakt ölçülerde Full Frame fotoğraf makinesi

Leica QLeica pek çok söylenti ve spekülasyonun ardından sabit odaklı yeni Full Frame dijital fotoğraf makinesi Leica Q’yu duyurdu. Fotoğraf tutkunlarını ağzının suyunu akıtacak bir model olan Leica Q fotoğraf makinesi 24 megapiksel çözünürlüklü CMOS sensöre ve Summilux 28-mm F1.7 lense sahip.

Leica Q manuel çekim özellikleri
Kontrast tabanlı otomatik netleme sistemi, yüksek çözünürlüklü elektronik vizörü ve 3 inç dokunmatik monitörü ile dikkat çeken Leica Q dijital fotoğraf makinesi 24 megapiksel Full Frame CMOS sensörü ve Leica Summilux 28-mm F1.7 lensi ile manuel çekim modları aracılığıyla kullanıcıların tüm yaratıcılıkların sergileyebilmelerine imkan sunuyor.

Saniyede 10 kare seri çekim
Leica Q kompakt boyutlarda olmasına rağmen en yüksek çözünürlükte ( 24 megapiksel) saniyede 10 kare seri çekim hızı ile dikkat çeken bir model. Bu hız performansına Leica’nın tüm kompakt fotoğraf makineleri arasında en hızlısı olduğunu iddia ettiği yüksek hızlı otomatik netleme özelliği sayesinde ulaşılıyor.

Leica Q fotoğraf makinesiYeni geliştirilmiş Leica Maestro II serisi işlemcisi ile ISO 50,000’e varan yüksek ışık hassasiyetinin bir araya geldiği Leica Q dijital fotoğraf makinesi Leica M serisi rangefinder modellerin aksine Full Frame tekniğini kompakt ölçülerde sunuyor.

Dokunmatik ekranda manuel netleme ile fotoğraf çekimi
Leica’nın yeni modeli Q’nun dokunmatik ekranı aynı zamanda manuel netleme işlemlerinde de kullanılıyor. Fotoğrafseverler kadrajı oluşturan çerçeve içerisinde diledikleri noktaya dokunarak manuel netlemenin hangi alan yapılması gerektiğini belirleyebiliyorlar. Netleme işlemi ayrıca lens üzerinden de gerçekleştirilebiliyor ve yine lens üzerinden AF ve MF ayarı yapılabiliyor.

Leica Q gövde yapısı
130 x 80 x 93 mm ölçülerinde ve 640 gram ağırlığındaki Leica Q Full Frame dijital fotoğraf makinesi Leica’nın M ve APS-C sabit odaklı kategorileri arasında konumlanıyor. Leica Q’nun üst kısmı sağlam ve tek parça bir alüminyum parçadan oluşurken ana gövde kısmında magnezyum alaşımlı malzeme kullanılmış.

Full HD video kayıt ve Wi-Fi kablosuz bağlantı özelliği
Dahil Wi-Fi ve NFC Yakın Saha İletişimi gibi kablosuz bağlantı özelliklerine sahip Leica Q dijital fotoğraf makinesi keskin netlikte fotoğrafların yanı sıra gerektiğinde saniyede 60 veya 30 kare hızlarında Full HD 1080p çözünürlüğünde video da kaydedebiliyor. Cihaz ile birlikte gelen özel bir Leica Q uygulaması da fotoğraf makinesi ayarlarının uzaktan kumanda ile yapılabilmesine olanak tanıyor.

Leica Q fiyatı
Adobe Photoshop Lightroom 6 yazılımı indirebilme desteğiyle Leica Q fotoğraf makinesi 4.250 USD fiyatla satışa sunuluyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 23

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir