Cep Telefonları

Akıllı telefonlar çocukların zihinsel gelişimi için zararlı

Akıllı telefonlar çocuklar için zararlı

Psikoterapistler, günlük hayatımızın vazgeçilmezi haline gelmeye başlayan akıllı telefonların çocuklarımızın zihin gelişimi için zararlı olduğuna işaret ediyor.

25 yıldır çocuk psikoterapisti olan Julie Lynnn Evans’a göre üretim, finans, alışveriş ve hatta sağlık alanlarında yetişkinlerin hayatına olumlu katkıları olan akıllı telefonlar ufak yaşta kullanmaya başlayan çocuklar için zararlı.

Son yıllarda iş yoğunluklarının dikkat çekecek derecede arttığına işaret eden çocuk psikoterapisti Evans bu konuda yalnız değil. Son dört yıl içerisinde çocuk psikiyatrisi alanında hasta kayıtlarının iki katına çıktığı İngiltere’de resmi rakamlara göre kendi kendine zarar veren genç yetişkin sayısında da son 10 yılda %70 oranında bir artış mevcut.

“Bize başvuran depresif ve anokreksik çocukların sayısından elde ettiğim kanıtlara göre bu konuda ciddi şeylerin olduğu açıkça görülüyor. Ve bu durumlar her zaman için bilgisayar, internet ve akıllı telefon kullanımı ile ilgili olmuştur,” diyen Evans’a göre bu akıllı telefon kullanımı etkileyici bir faktör olmakla beraber tüm sorumluluğu sadece teknolojiye yüklememek de gerekiyor.

Çocuk psikoterapisti  Julie Lynnn Evans anne babaların çocuklarına örnek olmaları gerektiğini ifade ediyor. İş amaçlı da olsa çocuklar cep telefonlarımızla yoğun bir ilişki içerisinde olduğumuzu gördüklerinde bu durumu normal olarak algılayabiliyorlar. Bu olumsuzlukları minimuma indirmek anlamında anne babaların tüm gün boyunda cep telefonlarına odaklanmaları yerine çocukları ile birebir zaman geçirmeleri tavsiye ediliyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 18

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir