Akıllı Telefonlar

Project Ara modüler akıllı telefonlar

Google’ın modüler akıllı telefon girişimi olan Project Ara’nın 2015 yılı başlarında telefonseverlerin beğenisine sunulmaya hazır olduğu belirtildi. Project Ara başkanı Paul Eremenko tam teşekküllü ilk Project Ara akıllı telefon prototipinin aralık ayındaki ikinci Ara Geliştiricileri Konferansında görücüye çıkacağını ifade etti.

Project Ara
Project Ara nedir?
İlk Project Ara akıllı telefonun, Android L işletim sisteminin, telefon çalışır durumdayken modüler parçaların değiştirilebilmesine imkan tanıyan özel bir versiyonuna sahip olacağını söyleyen Paul Eremenko böylelikle telefon sahiplerinin CPU işlemci ve ekran haricinde diğer tüm modüler parçaları telefonlarını kapatmaya bile gerek kalmadan diledikleri gibi değiştirebileceklerini ifade etti.

Project Ara modüler telefon
Project Ara modüler telefon yapısı
Project Ara modüler akıllı telefon mantığı Endo (Endoskeleton) olarak adlandırılan alüminyum gövde çerçeveden ve kullanıcının tercih edeceği telefon modüllerinden oluşuyor. Endo telefon gövdesinde, cep telefonunu modüllerinin birbiri ile haberleşmesine imkan tanıyan bir ağ devresi ve küçük bir yedek pil birimi bulunuyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 77

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir