Otomobiller

Tek tuşla zincir özelliği kazanan otomobil lastiği

Hyundai, zahmetli ve eziyet verici zincir takma ve çıkartma işlemini ortadan kaldırmayı amaçlayan ve bir tuşa basıldığında zincir takılmış hale gelen özel otomobil lastiği sistemini tanıttı.

Otomatik zincir takma sisteminde, aracın her bir lastiği boyunca dikey olarak yerleştirilmiş altı adet oyuk içerisinde metal çıkıntılar bit tuşa basarak dışarı veya içeri doğru hareket ettirilerek otomobilin tekerleklerine gerekli durumlarda kar tekerleği özelli kazandırılabiliyor ve ihtiyaç sona erdiğinde lastikler normal hale döndürülebiliyor.

Böylece araçla trafik halindeyken yol karlı veya buzlu hale geldiğinde ya da trafik kuralları gereği kar lastiği takmak zorunlu olduğunda tek bir tuşa basmak yeterli oluyor.

Bu teknolojinin Kore ve ABD’de patentini aldıklarını ifade eden Hyundai yetkilileri Kia ile birlikte teknolojiyi geliştirdikten ve dayanıklılık, performans ve gerekli koşullara uygunluk standartlarını sağladıktan sonra seri üretime geçmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 6

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir