Tasarım Ürünler

Saydam ve kıvrılabilen LG OLED ekranlar

LG Display yeni ekran panelleriyle saydam ve kıvrılabilen ekran piyasasına öncülük edecek teknolojileri görücüye çıkarttı. 1200 x 810 çözünürlüğe sahip yeni kıvrılabilen OLED paneller aynı zamanda bir milyon mega piksel içeriyor.

LG kıvrılabilen ekran
LG saydam ve kıvrılabilen ekran özellikleri
Üç santimetre çapında bir rulo haline getirildiğinde bile net görüntü verebilen LG ekranlar çok yakın bir zamanda aynı özelliklere sahip 50 inç büyüklüğünde ekranların da piyasaya çıkacağını gösteriyor. Ekranlarda devre plaketi olarak geleneksel plastik yüzey yerine yoğun moleküllü polyimide malzeme kullanan LG Display bu sayede en yüksek kıvrılma oranını yakalıyor.

şeffaf OLED ekran
LG Display şeffaf ekranlar
Şeffaf OLED panel konusunda mevcut saydam panellerin geçirgenliği yüzde 10 seviyelerindeyken, şeffaf piksel tasarım teknolojisini benimseyen LG Display, panellerde yüzde 30 geçirgenliğe ulaşıyor. LG Display devre elemanları ve film bileşenlerinin cihazdaki oranını yüzde 2’ye çekerek ekran bulanıklığı sorununu da büyük ölçüde azaltıyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir