Tasarım Ürünler

Küçülen kurşun kalemleri birbirine ekleyen kalemtıraş

İlerleyen yaşıma rağmen sürekli değil ama hâlâ kurşun kalem kullanıyorum. Kalemtıraş ile açılan kurşun kalemlerin kaderi gittikçe küçülerek yazı yazmayı güç hale getirmesidir. Belirli bir noktadan sonra da kalem kadar kısalır ki artık üzülerek o kalem ile vedalaşmanız gerekir. Ya bir kenara atılır ya da bir şekilde kullanmak ümidi ile bekler durur ancak sonuçta o kalem ile artık yazamayız.

Herhalde Wang Cheng de bu sorunu dert edinmiş olmalı ki çok basit ve bir o kadar da harika bir çözüm bulmuş. Wang Cheng’in tasarladığı üç işlevli kalemtıraş standart kalem ucu açma işlevinin yanı sıra kalemlerin üst kısımlarını vida dişlerine sahip olacak şekilde açarak birbirlerine eklenebilmesini sağlıyor.

Kalemtıraş ile bir kalemin ucunu dişi yivler ve diğer kaleminkini de erkek yivler açtıktan sonra her iki kalemi kolayca birleştirerek kısalmış kurşun kalemlerinizi sonuna kadar kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Red Dot Konsept Tasarım Ödülü de kazanmış olan üç işlevli kalemtıraş böylelikle kısalan kurşun kalemlerin neredeyse hiç atık üretmeden sonuna kadar kullanılabilmesini sağlıyor. Benim gibi kurşun kalem sevenler için de sevdiğiniz kalemi daha uzun kullanma keyfi sağlaması ürünün bir diğer özelliği.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir