Akıllı Telefonlar

Fotoğraf makinesi benzeri objektife sahip Leitz Phone 2 akıllı telefon

Cep telefonlarında kamera yıllardır ürünün önde gelen özelliği olmayı sürdürüyor. Ve üretici firmalar da kamerayı öne çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar, daha büyük sensör kullanımından farklı kamera tasarımlarına kadar hemen her alanda yenilikler deniyorlar.

Cep telefonu kameralarında yen bir yaklaşım da Leica’dan geldi. Leitz Phone 2 cep telefonu arka yüzündeki büyük objektifli tek kamerası ile adeta bir dijital fotoğraf makinesi karakteri sergiliyor. Telefonun kamerasında tıpkı dijital fotoğraf makinelerinde gördüğümüz gibi bir objektif kapağına bile yer verilmiş.

Objektifli kamera özellikli Leitz Phone 2 akıllı telefon aslında üretiminde Leica’nın da ortaklık yaptığı Sharp Aquos R7 telefonun Leica markası ile piyasaya sürülmüş ve elbette üzerine birtakım yeniliklerin eklenmiş hali. Leitz Phone 2 telefonun sadece Japon piyasasında satışa sunulmak, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci, 6.6 inç büyüklüğünde ekran ve arka yüzde tek bir kameraya sahip olmak gibi özellikleri Aquos R7 ile aynı.

Telefonun arka yüzündeki tek ve büyük kamera günümüzün alışılmış modellerinden oldukça farklı bir çizgide. Kamera, 1 inç büyüklüğünde 47 megapiksel çözünürlüklü sensörü ile sektörün önde gelen modellerine biri olmaya aday. Kamera neredeyse Leitz Phone 2 telefonun arka yüzü kadar geniş bir daire şeklinde yer alıyor. Arka yüzde kameranın yanı sıra bir derinlik sensörü ile LED flaş haricinde hiçbir şeye yer verilmemiş olması bir boşluk hissi oluşturuyor. Bu nedenle buradaki amacın objektifli fotoğraf makinesi görüntüsü elde etmek olduğu da anlaşılıyor.

Leitz Phone 2 telefonda üç farklı ikonik objektif etkisi sunan bir yazılıma yer verilmiş: Summilux 28, Summilux 35 ve Noctilux 50. Kamerada manyetik objektif kapağa bile yer verilmiş. Ancak, fotoğraf makinelerinde vazgeçilmez olan bu kapak telefonda pek de kullanışlı sayılmaz. Çünkü fotoğraf çekmek için bu kapağı her seferinde çıkarmak zorunda kalıyorsunuz ve ayrıca kapağın kaybolma riski de mevcut.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 77

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir