AksesuvarlarYapay Zeka

Rabbit R1 yapay zeka asistanı

Teknoloji startup’ı Rabbit cebe sığan ölçülerdeki yeni yapay zeka asistanını CES 2024’te tanıttı. Teenage Engineering ile işbirliği çerçevesinde geliştirilen parlak turuncu renkli bu cihaz telefon uygulamalarından bağımsız yapay zeka deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.

Cebe ya da avuç içine sığacak kadar küçük boyutları ile oldukça pratik görünen Rabbit R1 yapay zeka asistanı gerekli tüm işlemleri son derece basit ve sade bir şekilde gerçekleştirmeyi vaat ediyor. Örneğin seyahatinizin bilet alımından otel rezervasyonuna kadar tüm aşamalarını ve aradaki detaylarını, ödemeleri ve diğer işlemleri sadece Rabbit R1 asistanınıza sesli komut vererek kolaylıkla gerçekleştirmeniz mümkün.

Cep telefonunda bir uygulama açmak, uygulamaya hesap girişi yapmak ve benzeri gibi işlemlerin hiçbiri ile uğraşmadan yapay zeka işlemlerinin gerçekleştirebileceğiniz bu cihaz uygulama kullanmadan online deneyim sunuyor.

Avuç içine sığacak kadar küçük boyutlardaki Rabbit R1 asistanın 2.88 inç dokunmatik ekranı, bir kaydırma tekerleği ve yan tarafında bir butonu bulunuyor. Cihaz ile iletişim yan tarafındaki butona basıp talebinizi seslendirerek gerçekleştiriliyor. Video görüşmeler için de yapay zeka destekli hareketli bir kamera da cihaz eklenmiş.

Rabbit R1 yapay zeka asistanı kullanıcının talep ettiği karmaşık ve kompleks işlemleri doğal dil modelli yapay zeka aracılığıyla gerçekleştirmek üzere tasarlanmış. Rabbit OS olarak adlandırılan doğal dil işletim platformu üzerinde çalışan Rabbit R1 yapay zeka asistanı üretici firmanın Geniş Aksiyon Modeli çerçevesinde yapılandırılmış. Bu sistem, işlemleri uygulama üzerinde normal bir insanın göreceği ve yapacağı tarzda gerçekleştirecek şekilde tasarlanmış.

Gerçek insanların uygulama kullanımları ile eğitilen sistemin farklı uygulamalar arasındaki işlemleri nasıl gerçekleştireceğini kendi kendisine öğrenmesi sağlanmış. Böylece Rabbit R1 yapay zeka asistanı en basit bilgi öğrenme taleplerinden bir seyahatin uçak bileti, otel rezervasyonu, ulaşım, yeme içme gereksinimleri planlama, tüm bu işlemlerin ücret ödemelerini gerçekleştirme ve benzeri gibi tüm aşamalarının planlanmasına kadar oldukça geniş bir skalada tüm talepleri gerçekleştirebilir hale gelmiş.

Gelişimi devam eden cihaz şu an için pek çok popüler uygulama ile uyumlu halde çalışabiliyor. Ayrıca eklenecek olan yen i özellik sayesinde cihaz sahibi de Rabbit R1 asistana farklı uygulamalarla nasıl etkileşime geçebileceğini öğretebilecek. Çeşitli özellik ve fonksiyonlara Rabbit Hole bulut sisteminden ulaşılabilecek.

SIM kart ve WiFi olmak üzere iki bağlantı seçeneği ile gelen Rabbit R1 yapay zeka destekli kişisel asistan 4 GB RAM belleğe ve 128 GB veri depolama kapasitesine sahip. Bataryası ise tüm gün boyunca kullanım sağlıyor.

Rabbit R1 şu an için ön sipariş ile 199 dolar satış fiyatına sahip. Cihazın Mart ayı içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulması planlanıyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 96

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir