Fotoğraf Makineleri

Leica Sofort 2 hibrit fotoğraf makinesi

Hibrit dijital fotoğraf makineleri akıllı telefonların kameralarına göre iki yönde daha avantajlı bir konumdalar: Birincisi SD ya da micro SD hafıza kartları sayesinde daha fazla çekim yapılabilmesi ve ikincisi de çekilen dijital fotoğrafların tıpkı polaroid makinelerde olduğu gibi anında kağıda basılabilmesi. Bu türün yeni modellerinden Leica Sofort 2 sahipo lduğu zengin özellikler sayesinde piyasada mevcut Fujifilm Instax Mini Evo gibi hibrit dijital fotoğraf makinelerine ciddi bir rakip gibi görünüyor.

Leica’nın kolay kullanım özelliklerine sahip dayanıklı fotoğraf makineleri üretme alanında pek de iyi bir namı yoktur ancak ürettiği bu cihazlar renk ayarı veya kontrast dengesi gibi herhangi bir ekstra müdahaleye gerek kalmadan harika görüntüler üretirler. 389 USD fiyatı ile piyasada mevcut diğer modellere kıyasla biraz pahalı gibi görünen Leica Sofort 2 dikkat çeken birtakım özellikleri ile kalabalıktan sıyrılmayı başarıyor.

FOTOS uygulaması ile akıllı telefonlarınızdaki fotoğrafları dahili yazıcısından 86 x 54 mm ölçülerinde baskı almayı sağlayan Sofort 2 fotoğraf makinesinin asıl vurucu özelliği ise harika kontrast, netlik ve bokeh etkisi sunan objektifleri.

Kullanıcı dostu ve kalite dengesi hedefiyle üretilen Leica Sofort 2 hibrit fotoğraf makinesi sadece 320 gram ağırlığında. Çeşitli manuel kontrolleri ve tuşları ile çekim olanağı sunan Sofort 2 fotoğraf makinesinde dijital flaş ve optik zum özelliklerinin yanı sıra manuel olarak kullanılan bir fotoğraf baskı tuşu da bulunuyor.

Leica Summar 2.4 f/2 objektifi ile f2 – f16 aralığı sunan Leica Sofort 2 fotoğraf makinesi 1/4 saniye ile 1/8000 saniye hızında çekim aralıkları sağlıyor. 5 megapiksellik 1.5 inç CMOS görüntü sensörü bulunan cihaz 2560 × 1920 çözünürlükte sRGB fotoğraflar üretiyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 23

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir