Video Kameralar

Canon MS-500 karanlıkta renkli video çekebiliyor

Canon’un yeni duyurduğu MS-500 modeli kızılötesi olmadan yüksek hassasiyette çekim yapabilme özelliğiyle dikkat çekiyor. 1 inç büyüklüğündeki SPAD (Single photon avalanche diode) görüntü sensörü (3.2 megapiksel) ve değiştirilebilir lens yuvası ile 0.001 lux aydınlık değerlerinde yani ay ışığı olmayan gece karanlığında bile gayet net renkli çekimler yapabiliyor.

Canon MS-500Limanlar, altyapı tesisleri ve ülke sınırları gibi yüksek güvenlik gerektiren alanlarda kullanılmak üzere tasarlandığı açıklanan Canon MS-500 modeli Canon’un ultra telefoto objektifleri ile birlikte kullanıldığında gece karanlığında dahi birkaç mil mesafedeki nesneleri net bir şekilde kaydedebilme iddiasına sahip.

SPAD görüntü sensörleri 50 yıldan uzun bir süredir kullanılmakta. Canon’un getirdiği yenilik 13.2 x 9.9 mm, 3.2 megapiksellik bir sensör geliştirmiş ve bu cihazı değiştirilebilir lensli ticari bir ürün haline getirmiş olması.

Neredeyse zifiri karanlıkta kilometrelerce ötedeki nesneleri renkli olarak kaydedebilen Canon MS-500 cihazının sadece gövde olarak satış fiyatı 25.000 USD. Cihaza yukarıdaki resimde gördüğünüz telefoto objektifi de eklemek istediğinizde 100.000 USD daha ödemeniz gerekiyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 5

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir