Akıllı Telefonlar

Nokia’dan suya ve darbelere dayanıklı yeni cep telefonu

Nokia’nın yeni modeli XR21 6.49 inç büyüklüğünde Corning Gorilla Glass Victus kaplama FHD+ 120 Hz ekranı ve Android işletim sistemi ile orta seviye bir cep telefonu. Qualcomm Snapdragon 695 5G işlemcinin yanı sıra 6 GB of RAM belleğe ve 128 GB dahili hafızaya sahip olan Nokia XR21 cep telefonunun en dikkat çeken özelliği ise suya dayanıklı olması.

Pek çok üst sınıf telefonu IP68 seviyesi suya dayanıklılık sertifikasına sahipken Nokia XR21 akıllı telefon IP69K seviyesinde suya dayanıklı olmasıyla öne çıkıyor. Temizliğin son derece önemli olduğu gıda işleme endüstrisinde kullanılan bu sertifikaya göre Nokia XR21 cep telefonu toz ve kir ile yakın mesafeden darbelere ve yoğun sıvı temasına karşı dayanıklı bir yapı sergiliyor.

MIL-STD-810H sertifikası ile 1.5 metre yükseklikten düşmelere karşı da dayanıklı olan Nokia XR21 Android telefonda 64 megapiksel ve 8 megapiksel çözünürlüklü iki arka kamera ile 16 megapiksellik bir ön kamera bulunuyor. Çift mikrofon, çift hoparlör ve iki güne kadar kullanım süresi sunan 4.800 mAh kapasiteli pil bu telefonun dikkat çeken diğer özelliklerinden.

Nokia XR21 cep telefonunun ana kamerası Corning Gorilla Glass DX+ koruyucu katmanı ile çizilmelere karşı dayanıklı ve yansıma koruyucu bir karakter sergiliyor. Nokia yeni telefonu XR21 ile dört sene güvenlik güncellemelerini ve üç sene Android işletim sistemi güncellemelerini de garantiliyor. Telefonun kullanım garantisi ise 3 sene.

Nokia XR21 cep telefonun yeşil ve siyah renk seçenekleriyle satış fiyatı 626 USD olarak belirlenmiş.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 77

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir