Oyun - Eğlence

Kağıt ve kalem ile oynanabilen Wordle kutu oyunu

Herhalde internet ile haşır neşir olup da Wordle oynamayan yok gibidir. Ekim 2021 tarihinde Josh Wardle tarafından tasarlanıp piyasaya sunulan Wordle kelime tahmin oyunu ana sayfasındaki çeşitli sponsor destekleri ile de adını hızla duyurmuştu.

Oyunseverler artık Wordle’ın 24 saat içerisinde bir kere oynayabilme kısıtlamasını (çoklu oynama şansı sunan farklı konseptler de mevcut) kutu oyunu olarak tasarlanan masa oyunu versiyonu ile aşabiliyor ve arkadaşları ile Wordle’ı kağıt kalem ile oynayabiliyorlar.

Wordle

Worlde nasıl oynanır?
Gayet basit olan Wordle oyununda kullanıcı kendisine verilen 5 harflik bir kelimeyi 6 deneme sonunda doğru tahmin etmek zorunda. Oyunun gücü de basit ve sade yapısından geliyor. Hiçbir ipucu olmadan başladığınız oyunda 5 harften oluşan ilk kelime tahmini yaptıktan sonra, bulunması istenen kelimedeki harfler ile aynı olan harf varsa, hem doğru hem de tam yerinde olan harf yeşil renk ile, kelime içerisinde olan ancak doğru yerde olmayan harf ise sarı renk ile belirtiliyor. Kullanıcı bu ipuçları sayesinde doğru kelimeyi 6 deneme sonunda bulmaya çalışıyor. Wordle oyununda unutulmaması gereken bir nokta ise kelimedeki sesli harflerin birden fazla yer alabilmesi.

Yani bulmanız gereken kelimede 2 adet A harfi varsa ve siz A tahmininde bulunduysanız, mevcut A harflerinde sadece bir tanesi yeşil renk ile belirtiliyor. Wordle kutu oyunu da birebir aynı şekilde oynanıyor. Bir oyuncunun yönettiği oyunda işlemler kağıt ve kalemin yanı sıra tahin edilen harfleri işaretlemek için sarı ve yeşil renkli parçalardan oluşuyor.

Ayrıca tahmin oyununun bir diğer özelliği de doğru kelimeyi göstermeden, oyuncunun tahmin sürecini grafik olarak oluşturması ve oyuncunun kaç tahminde ve hangi adımlarla ilerlediğini çevresi ile paylaşabilmesine olanak sağlaması.

Wordle internet versiyonu günde bir oyun hakkı tanırken kutu oyunu ile dilediğiniz kadar sıklıkta tahmin oyunu oynayabiliyorsunuz. Wordle kutu oyunu 4 oyuncuya kadar beraber oynanabiliyor.

Wordle kutu oyunu 20 USD satış fiyatı ile oyunseverlerin beğenisine sunuldu.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 2

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir