Akıllı Telefonlar

Vivo mini drone kameralı cep telefonu

Bazı cep telefonu üretici firmaları cihazlardaki kamera özelliğini daha gömülü hale getirmeye çalışırken Redmi K20 Pro ve Asus 6Z modellerinde olduğu gibi kimi üretici firmalar da popup kamera çözümlerinin peşinde. Bazı firmalar da çok daha radikal kamera çözümleri üzerinde çalışıyor.

LetsGoDigital tarafından yayınlanan habere göre, Vivo’nun yeni tasarımı mini drone kameralı cep telefonu radikal alternatiflerden birisi olarak dikkat çekiyor. Vivo’nun patent başvurusu ile ortaya çıkan yeni tasarımında cep telefonlarındaki kamera özelliğine en yenilikçi yaklaşımlardan biri dikkat çekiyor: Mini bir drone kamera modülü.

Drone kameralı telefon

Telefon gövdesinde bir yuvada konumlandırılan mini drone’da çift kamera ve kızılötesi sensör özelliği bulunuyor. Vivo’nun patent belgelerindeki bilgilere göre drone cep telefonunun gövdesinden kayar bir yuva ile çıkıyor ve kullanım anında bağımsız olarak uçarak çekim yapıyor. Telefon sahibinin tek bir komutu ile yuvasından çıkan drone kamera kullanıcının dilediği her açıdan da kolaylıkla çekim yapmasına olanak tanıyor.

Drone Telefon

Vivo drone kameralı telefonun kamera uygulaması çalıştırıldığı an üst kısmındaki kızak dışarı çıkarak mini drone havalanıyor. Drone’un ön kısmındaki kamera istenen yükseklik, uzaklık ve açıdan fotoğraf çekimi yapabiliyor.

Cep telefonu meraklılarının patent aşamasındaki bu tasarımın bir an önce uygulamaya girmesini beklediklerine kuşku yok.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 77

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir